< Tilbake til oversikten

Ganske så brukbare kokoskuler

#1

chikelu420 sa for siden:

Så en diskusjon om kokkoskuler her inne for noen dager siden, og tenkte jeg skulle prøve å lage noen. Jeg synes selv at de ble veldig gode (kanskje litt i søteste laget selvom jeg ikke tilsatte noe søtning i det hele tatt), men fysj så kvalm man blir etterhvert a! :p

1 plate mørk sukkerfri sjokolade fra sukkerfritt
1 plate mørk sukkerfri sjokolade (fra Sverige, husker ikke merket, men veide 85g og hadde mellom 4-5 karber per 100)
75 g kokkosmasse
ca 1/6 av en delphiafett-pakke
60 g ketolyse bakemix.

Evt kokkos til pynt

Jeg smeltet sjokoladen med delphiafettet, tilsatte det tørre, og lagde kuler så det sang etter.:p Først prøvde jeg med bare kokkos (uten bakemixen) og kun sjokoladen fra sukkerfritt. Da ble det altfor mye kokkos. Liksom kokkos med sjokosaus. Derfor smeltet jeg i den andre sjokoladen også, og fremdeles var dte på en måte for mye kokkos. Det var ikke så godt å tygge. Derfor blandet jeg i bakemixen, for å få i noe mer masse som ikke var kokkos. Da smakte det godt. De fleste rullet jeg i kokkos, mens resten helte jeg ut på en plate, la det i kjøleskapet i en time til det var kaldt. Har delt opp i passe ruter nå, og de er deilige og litt myke inni. Jeg tror de hadde blitt enda litt mykere hadde jeg tilsatt mer delphiafett så det skal jeg gjøre neste gang. Det ble også veldig søtt, ¨hjalp litt når jeg tilsatte bakemixen, men bare litt:o

Jeg klarte kun 3 kuler før det sa stopp, dette var MEKTIG! Men da orker man jo ikke så mye per gang:D

Jeg regnet på det og kom fram til 17,8 karber, slettes ikke ille, for det ble en god del. :)


#2

Nakkinekki sa for siden:

Det var jeg som etterlyste disse.;)

Takk for at du la ut denne oppskriften!!!
Dette SKAL lages til Jul!!!!! :D


#3

Photobscura sa for siden:

De sukkerfrittsjokoladener er EKSTREMT søte! Jeg tror jeg heller ville gått for en skikkelig mørk sjokolade for å få de mindre kvalmende.
Nå er du på ketolyse, men jeg husker jeg lagde kokoskuler en gang i tiden med store havgryn. Har også laget de med soyaflokker. De ble gode, og akkurat passe mektige.


#4

Nakkinekki sa for siden:

Jepp jeg skal prøve å lage de med 75% mørk sjokolade.
Ikke noen med kunstig "sukker".


#5

Victory sa for siden:

Har ikke noen oppskrift på de tilfeldigvis?? Dette høres veeeeldig ut som noen barndomsminner! :)


#6

Photobscura sa for siden:

Denne var det vel jeg prøvde en gang i tiden, med det veldig politisk ukorrekte navnet, men det var det vi kalte de også da vi var små :p. De er gode! Men ser det er bakekakao i stedet for sjokolade, og det kan kanskje funke bedre, da har man uansett selv styringa på søtning :). Og de blir nok mye bedre med vanilje og kaffe/espresso!


#7

chikelu420 sa for siden:

Det er sånne kokkoskuler jeg har hatt lyst til å lage også! :) De ble veldig søte, så neste gang skal jeg lage med mørsk sjokolade (evt en av hver) og mer delphiafett så de blir enda mykere. Skal også prøve med mindre kokkos og mer bakemix i kulene, tror de blir bedre da :)


#8

TrillTrall sa for siden:

Vil det funke med kruskakli tro? Jeg må prøve litt i helga kjenner jeg! :D


#9

Photobscura sa for siden:

Prøv!
Jeg er stort sett for lat til å gidde å lage godteri, haha. Sånn sett er det en kontraindikasjon på at latskap er roten til alt ondt :p.


#10

lillamumi sa for siden:

Hvordan vil DISSE kule komme ut da??
Syns de så gode ut, og noe jeg kunne laget til jul


#11

TrillTrall sa for siden:

:sikle: Disse skal også prøves i helga! Må vel bli nærmest som en slags kokosmakroner med sjokolade?


#12

TrillTrall sa for siden:

Da har jeg prøvd dem. :) Veldig lette å lage, jeg brukte mørk kokesjokolade (70%) kakao og synes de ble gode, men noen vil nok synes de er for lite søte, det går jo an å ha i en eller annen form for søtning. Jeg brukte muffinsformer og hadde 1 ss i hver form, det ble 20 topper. Det vil si ca. 2,15 g kh pr. stk. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.