< Tilbake til oversikten

Fløtebakt kalkunbryst med spinat og hvitløk

#1

marjusen sa for siden:

Glemte å skrive opp at denne er hentet fra Stolte Hane sin hjemmeside. Og man kan seff bruke en annen type kalkun;) hehe

1 pakke Den Stolte Hane Kalkunbryst
4 dl fløte
3 hvitløksfedd
200 g ferdig renset spinat eller 1 pk frossen spinat
1 purreløk
ca 8 skiver bacon
Salt og pepper
150 g parmesan
Fremgangsmåte

  Fjern plasten fra kalkunbrystet. Surr spinat lett på pannen og legg  det i bunnen av aluminiumskålen eller i en langpanne.. Lag noen snitt på  tvers i kalkunbrystet. Legg en skive bacon og litt revet parmesan i  hvert snitt og krydre med salt og pepper. Legg kalkunbrystet oppå  spinaten. Strø over hakket hvitløk og strimlet purre og hell fløten  over. Dekk med folie og stek kalkunbrystet i stekeovnen ved 180°C i ca  1,5 time (bruker du steketermometer er kalkunbrystet ferdig når  termometeret viser 70°C). Skjær løs kalkunbrystet fra beinet ved å føre  en spiss, skarp kniv langs vingebeinet. Skjær det beinfrie kjøttet i  skiver ved servering.
  Bruk fløten som blir igjen i stekeformen som saus. Tilsett gjerne friske urter eller 1 ts med fransk sennep. Bland godt sammen.

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.