#1
marjusen sa for siden:
Glemte å skrive opp at denne er hentet fra Stolte Hane sin hjemmeside. Og man kan seff bruke en annen type kalkun;) hehe
1 pakke Den Stolte Hane Kalkunbryst
4 dl fløte
3 hvitløksfedd
200 g ferdig renset spinat eller 1 pk frossen spinat
1 purreløk
ca 8 skiver bacon
Salt og pepper
150 g parmesan
Fremgangsmåte
Fjern plasten fra kalkunbrystet. Surr spinat lett på pannen og legg det i bunnen av aluminiumskålen eller i en langpanne.. Lag noen snitt på tvers i kalkunbrystet. Legg en skive bacon og litt revet parmesan i hvert snitt og krydre med salt og pepper. Legg kalkunbrystet oppå spinaten. Strø over hakket hvitløk og strimlet purre og hell fløten over. Dekk med folie og stek kalkunbrystet i stekeovnen ved 180°C i ca 1,5 time (bruker du steketermometer er kalkunbrystet ferdig når termometeret viser 70°C). Skjær løs kalkunbrystet fra beinet ved å føre en spiss, skarp kniv langs vingebeinet. Skjær det beinfrie kjøttet i skiver ved servering.
Bruk fløten som blir igjen i stekeformen som saus. Tilsett gjerne friske urter eller 1 ts med fransk sennep. Bland godt sammen.