Er du lei av blomkålmos, brokkolimos? Da kommer du til å elske meg nå:p hehe
Jeg lagde nemlig sellerirotpure i dag, og det er noe av det beste jeg har smakt til å erstatte potetstappe altså. Jeg har aldri vært noe fan av blomkålmos pga den kornete konsistensen. Og ofte suppeaktige som den blir.
Men denne her blir fløyelsmyk, smaker nyyyyydelig og passer til all kjøtt, fisk, pølser osv osv. Prøv den og du er hekta, jeg lover:D hehehe
Altså, du tar følgene:
Så mye sellerirot du ønsker, jeg brukte en 300 grams rot brutto. Etter den er skrelt osv blir det igjen 250 gram ca tipper jeg.
1 dl fløte (ikke sikkert du bruker alt)
God klatt smør, event kryddersmør er også nydelig her
Salt & Pepper. Litt revet muskattnøtt (Kan sløyfes)
Skrell selleriroten (som på en kålrot, bruker kniv og skjærer av ytterste laget).
Så deler du roten i passe store terninger. Hiver dem i en kjele med vann som dekker dem godt. Ha over lokk og kok i ca 20 min til dem er helt møre.
Mens disse koker setter du på en kjele og varmer opp fløten. La den stå og småkoke like lenge som roten. Da tykner den ganske bra.
Når selleriroten har kokt ferdig heller du av vannet. Så bruker du en stavmikser eller rotknuser(hva kalles det?) og moser det helt glatt.
Hell over LITT og LITT fløte mens du rører. Viktig å se at konsistensen ikke blir suppe her. Tilsett smøret og rør inn det til den har smelta. Smak til med salt og pepper og event litt muskatnøtt:D
[quote=marjusen;1015652]Er du lei av blomkålmos, brokkolimos? Da kommer du til å elske meg nå:p hehe
Jeg lagde nemlig sellerirotpure i dag, og det er noe av det beste jeg har smakt til å erstatte potetstappe altså. Jeg har aldri vært noe fan av blomkålmos pga den kornete konsistensen. Og ofte suppeaktige som den blir.
Men denne her blir fløyelsmyk, smaker nyyyyydelig og passer til all kjøtt, fisk, pølser osv osv. Prøv den og du er hekta, jeg lover:D hehehe
Altså, du tar følgene:
Så mye sellerirot du ønsker, jeg brukte en 300 grams rot brutto. Etter den er skrelt osv blir det igjen 250 gram ca tipper jeg.
1 dl fløte (ikke sikkert du bruker alt)
God klatt smør, event kryddersmør er også nydelig her
Salt & Pepper. Litt revet muskattnøtt (Kan sløyfes)
Skrell selleriroten (som på en kålrot, bruker kniv og skjærer av ytterste laget).
Så deler du roten i passe store terninger. Hiver dem i en kjele med vann som dekker dem godt. Ha over lokk og kok i ca 20 min til dem er helt møre.
Mens disse koker setter du på en kjele og varmer opp fløten. La den stå og småkoke like lenge som roten. Da tykner den ganske bra.
Når selleriroten har kokt ferdig heller du av vannet. Så bruker du en stavmikser eller rotknuser(hva kalles det?) og moser det helt glatt.
Hell over LITT og LITT fløte mens du rører. Viktig å se at konsistensen ikke blir suppe her. Tilsett smøret og rør inn det til den har smelta. Smak til med salt og pepper og event litt muskatnøtt:D
[quote=marjusen;1015652]Er du lei av blomkålmos, brokkolimos? Da kommer du til å elske meg nå:p hehe
Jeg lagde nemlig sellerirotpure i dag, og det er noe av det beste jeg har smakt til å erstatte potetstappe altså. Jeg har aldri vært noe fan av blomkålmos pga den kornete konsistensen. Og ofte suppeaktige som den blir.
Men denne her blir fløyelsmyk, smaker nyyyyydelig og passer til all kjøtt, fisk, pølser osv osv. Prøv den og du er hekta, jeg lover:D hehehe
Altså, du tar følgene:
Så mye sellerirot du ønsker, jeg brukte en 300 grams rot brutto....Skrell selleriroten (som på en kålrot, bruker kniv og skjærer av ytterste laget).
Hm? Om du bruker stavmikseren blir da blomkålmosen helt fin og fløyelsmyk og slettes ikke kornete. Men den kan fort bli litt tynn, jeg er enig med deg der. :) Sellerirot har litt skarp smak, blir ikke mos av den veldig kraftig på smak da?
Mjæ, synes den blir litt kornete jeg altså:P hehehe. Også blir den VELDIG fort tynn:p
Jeg elsker smaken jeg da. Men sambo sier den også er utrolig god. Kanskje smaken dempes litt av fløten og smøret?
Men har laget pomfri av den i frityrkokern og. Utrolig digg det også;)
Dessuten har jeg vært borti flere ganger at blomkålmosen blir veldig skarp på smak også.
Kan forresten fortelle at systera mi ogsaa gjekk paa rema her ein dag etter at eg var innom og spurte etter heil sellerirot, og spurte etter det samme. Dama reagerte med at jah, dei hadde hatt nokon innom siste veka som ogsaa hadde spurt etter det, saa kanskje dei skulle ta det inn likevel :heia: Saa eg seier berre, det er mogleg! :D Ta kontakt med dei og spoer om aa faa heil sellerirot som ikkje er gjort noko med, og spre gjerne det gode ord og faa andre med!
Det var siiinnsykt digg å bruke en boks med tine krydderost pepper i stede for fløte. Koker bare sellerrioten mør som vanlig og moser den. Tilsetter smør og en boks med krydderosten fra tine og blander dette godt. Utrolig nydelig smak:D Nam nam
Nå skal jeg endelig få testa ut dette! Uten fløte eller ost for min del, da. Jeg synes ikke sellerismaken er så veldig skarp. Men nå er jeg spent! Bitene koker nå.
Jeg elsker sellerirot i alle former. Synes den er helt grei som mos uten noen tilsetninger og jeg. Bare kokt og most - men er jo ekstra godt med en slant fløte og en kladd smør.
Nå har jeg prøvd å lage blomkål-sellerirotmos, 1 ganske stor blomkål og 250 g sellerirot. Det ble kjempegodt! Kokte det en god stund, hadde i smør, salt og pepper og moste med stavmikser. Nammenam! :D
Bare et lit tips for de som handler i Sverige av og til og som ikke alt vet det. Der har de hele fine røtter - til mye lavere pris enn her hjemme.
Sellerirot er godt :ja:
:ja: Har eg også høyrt. Ser jo kor fine og store dei er her nede.. Har i det minste fått dei til å ta inn utan plastikk rundt på den lokale Remaen heime i Norge.
OH MY LORD, ny favoritt. Dette her bare MÅÅÅ dere prøve:
250 gram sellerirot som kokes heelt møre (ca 20-25min)
0,5 boks snøfrisk smøreost med RØDLØK og TIMIAN!!!
1 stor ss smør
salt og pepper
Kjør alt sammen med stavmiksern til fin pure.
Dæven døtte rulle, spiste dette til opphakka kyllingfilet, baconterninger, nydelig saus og litt grønnsaker til. Det var så godt. Og den pureen var heeeeelt fantastisk!!!
Jeg har fått vite at de kan forvelles og fryses. Selv har jeg de i grønnsakskuffen i kjøleskap - uten plast, bare på et fat i et par uker. Fryseren fylles opp av andre ting de gangene vi harryhandler :p
Har høyrt dei held seg rimeleg bra, ganske lenge, men har aldri hatt behov for å ta vare på dei så lenge, så er ikkje sikker kor lenge. Då eg kontakta Bama for å spørje kvifor i all verda dei delte røtene opp og pakka i plastikk, så sa han som svarte at det var vanleg at folk forvella og fraus ned. Eg spurte ikkje om akkurat det, men han svarte det i alle fall. ;)
Her står det også noen tips om hvordan man forveller og fryser ned.
Ser det står sellerirot nedpå lista der over grønnsaker som er fint å frovelle og fryse:)
Jeg rota frem en halv knoll fra nederst i grønnsaksskuffen i dag.. Den ble kjøpt inn 11. februar, er blitt oppbevart i kjøleskapet og var like fin:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.