kennygirl sa for siden:
Enkel eplepai
"fyll":
3-4 epler (her kan en bruke bær, men da bør en også ha i litt fiberhusk eller JBKM)
søtning og kanel
"deig":
200g smør
6 ss havregryn (kan byttes med hakkede nøtter)
6 ss soyamel
3 ss ketolyse bakemiks
6 ss malte sesamfrø
3 ss søtning (liker du det søtt kan du ha i mer)
melk eller fløte (kan sløyfes)
Smelt smøret og ha i de tørre ingrediensene. Ha i en dæsj fløte (kan sløyfes, men røra blir lettere å ha utover med litt væske i)
Smør et tynnt lag av deigen utover en smurt paiform eller en bakepapirkledd rund form. Skjær eplene i biter (evt. skrell dem og skjær i skiver) og fordel dem utover forma. Strø søtning og kanel over. Ha resten av deigen over eplene. Bruker du bær fordeler du et lag bær utover paiformen og strør litt potetmel over (evt bytt ut med fiberhusk eller jbkm) slik at fyllet ikke blir så bløtt.
Stekes på 200 grader i 20 - 25 min