Heisann
Denne helgen har j prøve lagd marsipan med sukrin-melis pga min far som har diabetes. Må jo gi han noe i julegave i år :)
Og gul eggekrem for noe godt må man ha
Marsipan med sukrin-melis
Brukte 250 gr mandler som jeg skåldet og lot tørke natten over og 30 min i ovnen på 50 grader
MAlte mandlene i mandel-kvern, 2 ganger og silte det for å skille ut mandel-melet og kvernet det resterende en gang til.
Så blandet jeg inn 2 ss surkin-melis og 1 eggehvite.
Det ble sukksess og skal gjentas nærmere jul :)
Alt med måte
Gul eggekrem til sukksessterte
4 eggeplommer
1 dl fløte
2 ss sukrin-melis
4 dråper vanilje-essens
150 gr meierismør
Bland eggeplommer, fløte, melis og vanilje-essens i ei gryte. Rør om på svak varme til det begynner å tykne. Ta av platen og la det avkjøle seg litt før en rører inn smøret
Og hva skal vi bruke til bunnen da? Tja det går an å prøve med malte paranøtter, surkin-melis og eggehviter?
Må nok gjøre det etterhvert
Har aldri opplevd at det har vært noe problem, de forsvinner som dugg for sol... :lol: Men jeg ville nok ikke lagd julemarsipanen nå for å si det sånn, da blir den vel tørr før jul ja!
Men hvorfor all jobben med mandlene?:confused:
Jeg lager vanlig marsipan hvert år og skolder mandlene kvelden før og maler dem en gang rett før bruk! Har fått masse skryt av min flotte marsipan i mer enn 25 år, jeg!:p
Hvorfor all den ekstra jobben, liksom?
Nei d er vel smak og behag med all jobbingen med mandlene :) Jeg lage en prøve med 250 gr mandler som jeg bare kvernet 1 gang og den ble ikke god nok for meg. Selv om andre marsipan elskere synes den var nydelig :) Så da må jeg jobbe extra med kverningen he he he
Og marsipan er jo fantastisk å fryse el steke så har du nydelig mandelstenger
Skal nå lage neste runde litt nærmere jul og lage mandelstenger oxo :)
Aaahhh, du er på jakt etter sånn helt "klumpefri/tyggefri" marsipan! :)
Ja, da må det litt mer jobbing til!
Er ikke så glad i den typen selv, liker litt tyggemotstand!;)
Ikke lavkarbo akkurat, men.....
Den er så enkel som det kan være:
Man skolder 1/2kg mandler og lar dem ligge på et brett el. over natten.
Maler dem så en runde i mandelkvernen og tilsetter 1/2kg melis og minst 2 eggehvitter. Knas til den er god og seig!
Kan farges med konditorfarge og trilles til kuler, kjevles i forskjellige farger som legges opp på hverandre og skjæres i diagonaler osv osv.
Jeg liker at det er litt tyggemotstand i hjemmelaget marsipan og kjører bare en gang i kvernen.
Kan sikkert lages på sammen måte med sukrin- melis også. Bare begynn med en eggehvitte og se hvor mange du trenger før den er fast nok!
Jeg bruker 250 gr mandler
Skålder de og lar de tørke over natten og gjerne 30 min på 50 grader i ovnen
Maler de 2 ganger i kverna
Og bruker 2 ss sukrinmelis og 1 eggehvite. Og noen mandel dråper, for j liker best smaken av mandler og ikke melis :)
Den ble fantastisk, og er sikker nydelig å steke som mandelstenger oxo
Jeg har en pose med malte mandler som jeg har kjøpt i innvandrerbutikk. Er det ok å bruke til marsipan mon tro? Noen som har erfaring med det?:confused: Kjøpte sukrinmelis i dag for å prøve.
Ser at dette er en gammel tråd, men jeg har begynt å tenke på :gave:jul:gave: og snoker rundt etter julegodter:p
Går det fint å bruke mandelmel til denne oppskriften, eller er det mandler som er kvernet uten å skåldes først i mandelmel? Noen som vet hva som skjer om man ikke skolder mandlene?? Blir det mer som kransekakedeig?:confused:
Føler meg en smule grønn nå...:o
Mandler til marsipan bør skoldes ellers blir det som du sier mer som kransekakedeig. Seig og brun!:eek:
Mandelmel kan nok til nød brukes, men blir nok da mye mer kompakt enn malte mandler. Mandelmel er malte, skoldede mandler der en del av fuktighten er fjernet for å gi melaktig konsisten.
Tusen takk for kjapt svar!!
Var ikke helt på bærtur da :p
Tror jeg skal låne min mors store, gode kjøkken for litt julegodteverksted om en måneds tid, må jo begynne med testingen snart :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.