< Tilbake til oversikten

Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.

#1

marjusen sa for siden:

Hehe, litt tabloid overskrift her for å få oppmerksomhet ja:P

Men dette gjelder lunsjen min i dag, så kunne tenkt meg svar på dette. Har ikke lyst til å bli matforgifta eller få magesjuken:P

Stekte meg ett kyllingbryst i går kveld med litt pesto på. Også stekte jeg løk, sopp og bacon som jeg surret i litt fløte.

Dette satte jeg på benken til avkjøling før jeg sku putte det i nistasken min og sette det i kjøleskapet til i dag. Gjett hva jeg glemte. Haff

Men er det farlig å spise dette i dag? Selv om det sto ute på benken i hele natt? Eller går det bra så lenge jeg har stekt alt sammen. Står i kjøleskap nå og skal varmes i microen på jobb.

Marius


#2

arkine sa for siden:

om du ikke har det alt for varmt på kjøkkenet , så skulle det nok gå bra


#3

Lindaplinda sa for siden:

Akkurat kylling har jeg litt for mye "respekt" for til at jeg ville tørt å spise den etter en overnatting på kjøkkenbenken... Men jeg har ikke nok kunnskaper om dette da;) Du kan jo alltids ta en luktetest etter du har varmet det opp igjen da... Pleier å være ganske avslørende det:-) Det hørtes innmari godt ut da... Namm Namm


#4

Kitt sa for siden:

Hadde kyllingen vært rå, ville jeg ha kastet den, men stekt, varmebehandlet kylling tåler minst et døgn i rom- temperatur!:)

God lunsj!:D


#5

arkine sa for siden:

om kyllingen er godt gjennomstekt tror jeg ikke det ville være noe problem,

men når det er sagt ,så er jeg veldig pysete da , så her hadde det gått i søpla


#6

Kitt sa for siden:

For meg som syns sånn er HELT utenkelig, hvorfor ville du kastet det?
Hva er det du er redd for?
Skjønner ikke sånt, jeg!:p


#7

arkine sa for siden:

det byr meg bare i mot ,,


#8

marjusen sa for siden:

Hehe, da blir det lunsj ja. Hurra. Jeg er ikke så redd for å spise slik egentlig. Også er det veldig dyrt med kylling filet, så å kaste den det er jeg også veldig i mot. Men jeg hadde jo ikke spist den om det er farlig. Men da satser jeg på at det går bra:D


#9

Nemii sa for siden:

Varmebehandlet kylling tåler IKKE et døgn i romtemperatur, max et par timer. Bakterier formeres raskt og kan danne bakterietoksiner som er resistente mot oppvarming.
Ex. Staphylococcus aureus (gule stafylokokker) - toksinet dannes ved temperaturer over 10 grader - lagring av mat i 2-3 timer i romtemperatur er nok til å gi en infektiv dose av toksiner. Selv om bakterien dør ved oppvarming, ødelegges ikke toksinene.

Jeg ville ikke ha spist kyllingen!


#10

Kitt sa for siden:

Da skulle jeg og hele familien min vært døde for lengst!!!:rolleyes:
Er opplært til å overhodet ikke være hysterisk med slike ting og jeg tror min familie er de jeg vet om som så og si aldri får omgangssyker ol. Vi blir ikke dårlig i magen i syden heller!

Og hvorfor skulle det være gule på maten min???


#11

marjusen sa for siden:

Hehe, jeg spiste nå kyllingen jeg da. Så da får vi se om jeg blir dårlig eller om det går bra;) hehe


#12

Kitt sa for siden:

JEG er i hvert fall HELT sikker på at det går helt fint! :D
Håper det smakte!:)


#13

babydoll sa for siden:

Slikt gjør jeg titt og ofte, og det eneste som får magen min til å slå seg vrang er sukkerfri sjokolade :P

Man kan jo ikke heller sette varm mat rett i kjøleskapet, da ødelegger man jo alt som er inni der, og kanskje kjøleskapet med det, om man er ekstra heldig.

Og om du varmer det i microen etterpå, tenker jeg nok det som skulle ha vært av bakterier dør :)


#14

Nemii sa for siden:

Jeg sier ikke at du MÅ bli syk. I de fleste tilfeller går det bra. Jeg sier at du KAN bli syk. 25% av oss har gule stafylokokker som en del av hudfloraen - derfor kan du ha gule i maten din.
Men generaliseringer ala "jeg har gjort det og ikke blitt syk, derfor blir ikke du det" funker ikke. Det er som å spise kylling i utlandet - det går stort sett bra, men gjør det ikke det, er det noe dritt, bokstavelig talt. Been there done that


#15

lifejack sa for siden:

Jeg ville også vært utslettet fra denne planeten dersom det var sååå farlig å leve. Greit å være litt føre var, men dette tror jeg blir å drepe en flue med en atombombe:p


#16

Nemii sa for siden:

Jeg reagerer på den bastante påstanden om at varmebehandlet kylling tåler minst et døgn i romtemperatur - det er en feilaktig påstand.
Jeg sier ikke at du dør, jeg sier heller ikke at sannsynligheten for å bli syk er stor, men den er der. Selvfølgelig har mange gjort det samme uten å bli syke, men en del har også endt opp med en matforgiftning.
Jo lengre tid i romtemperatur jo større risiko for kontaminering, ett døgn er definitivt for lenge.
Som sagt - det er opp til en selv om en vil ta risikoen, jeg presenterer kun fakta, få for folk avgjøre selv. Har selv gjort det flere ganger, men jeg har også hatt mine runder med matforgiftning, definitivt ikke gøy.


#17

lifejack sa for siden:

Skjønner godt at du reagerer, spesielt siden du vet hvor kjedelig det er når det ikke går bra, men føler fortsatt det blir litt som å si at man ikke skal kjøre bil. De fleste klarer seg, men noen dør jo tross alt i bilulykker. Tror vi rett og slett er nødt til å ta litt sjanser i hverdagen.


#18

TrillTrall sa for siden:

Det må være dersom du setter ei kjempegryte med fosskokende suppe i kjøleskapet som er fullt av lett bedervelige varer det da. For jeg har da uante mange ganger satt varm mat i kjøleskapet og det har gått aldeles utmerket. :)


#19

Rin sa for siden:

Alle er forskjellige. Jeg stoler som regel på nesa og spiser rester av stekt kjøtt/fisk så lenge det ikke lukter vondt eller ser nasty ut, uansett. Meieriprodukter er jeg mer pysete med og kaster fløten når jeg finner en klump, selv om jeg vet at den fortsatt er fint brukbar til å lage pannekaker eller vafler av.

Nå vil det jo vise seg om trådstarter tålte kyllingen sin - egen erfaring er alltid beste rådgiver. :p


#20

Mammaannmari sa for siden:

Jeg ville ikke spist den. Av overnevnte grunner. Jeg er spesielt forsiktig meg kyllingprodukter.
Men spist er spist, mest sannsynlig går det helt sikkert bra:)


#21

nellie sa for siden:

Jeg hadde spist den:) Gjorde det seinest i går, da vi glemte en svær porsjon med ratatouille på benken. ALDRI i verden om jeg kaster så mye dyr kyllingfilet og dyre grønnsaker.

Kjærsten er helt ekstrem og bryr seg ikke om noe sånt, what so ever.. Han har aldri vært matforgiftet. Går det ann å bli resistent mot diverse slike bakterier? Kommer rett fra forelesning i mikrobiologi, og har helt klart ikke fulgt med:p


#22

Kitt sa for siden:

Jeg tror, og mener å huske fra skolen, at man kan opparbeide immunitet mot div bakterier som feks gir matforgiftning!
Har spist av samme mat som andre som har blitt kjempesyke (i Spania og Thailand) og vi 4 i min familie merket ikke noe annen enn litt løs mage!
De to andre familiene er sånn hysteri- folk og blir selvfølgelig alltid syke! Vi gir litt f... og blir aldri syke!
Er også vokst opp i en familie (er adoptert, så ikke snakk om gode gener heller) hvor alle sammen var svært sjelden syke. Broren min hadde 2 dager fravær i løpet av 3 år på videregående!


#23

nellie sa for siden:

Han har nok alltid vært sånn uforsiktig med steking av mat osv.. Spiser hva som helst rått.. Er vel bare etter at han ble sammen med meg at han har fått litt mer respekt for rå kylling:p Må jo ha bygd seg opp en eller annen resistens.


#24

TrillTrall sa for siden:

Det er i alle fall stor forskjell på hvor følsom mage man har, men hvorfor det er sånn vet jeg ikke. Lille Gubben spiser hva som helst og hadde glatt kjørt nedpå en kyllingfilet som hadde ligget på benken over natta. hehe Ikke blir han dårlig heller. Men bønner tåler han ikke, da blir det fising gitt! Det tåler derimot jeg. :ja:


#25

Veggpryd sa for siden:

Jeg har også glemt mat på benken mange ganger. Hvis det er sommer og det er varmt kaster jeg det, men hadde det vært nå hadde jeg spist det uten å blunke. :D


#26

ada-emilie sa for siden:

Jeg hadde kastet det fordi jeg ikke vil belaste kroppen med det store antallet bakterier.Å sette varm mat i kjøleskapet skader kjøleskapet.


#27

Kanutten sa for siden:

Jeg glemmer mat titt og ofte på kjøkkenbenken.. Spiser det dagen derpå og har aldri blitt syk. Det eneste jeg er skeptisk å spise dagen derpå er ris.

Og som det står i artikkelen så varmer jeg alltid mat som har stått på benken før jeg spiser den. Men nå spiser jeg jo ikke ris! :lol: Meeeen kjekt at de andre i familien ikke blir forgifta..

#28

Kanutten sa for siden:

Kroppen er SMEKKFULL av bakterier og kunne sikkert trengt fler. Noen påstår jo at grunnen til at mange er ofte syke nå til dags er at vi omgås for FÅ bakterier...:rolleyes: Alt er blitt for RENT..


#29

Kitt sa for siden:

:ja::ja::ja:


#30

Ignite sa for siden:

Mat som har stått på benken et par timer gir uante konsekvenser:



#32

Kanutten sa for siden:

:lol:


#33

Bombus sa for siden:

Om vi ikke hører mer fra Marjusen på ei stund så gikk det vel ikke så bra:D Håper han gir lyd fra seg snart:)

Jeg er glad for å observere at mange her inne er lite hysteriske når det gjelder mat og at terskelen for å kaste mat er høy. Får ofte inntrykk av at de fleste yngre ser på holdbarhetsdatoen og kaster uten å lukte eller smake. Men det ser altså ikke ut til å stemme helt etter denne tråden å dømme. Selv er det enkelt ting jeg har respekt for, andre spiser jeg uten å blunke, så lenge det lukter friskt og ikke ser uappetittelig ut. Bruker barnelærdommen fra den gang holdbarhetsdato ikke var oppfunnet.

Kylling er sensitivt - gule st. sikkert, men salmonella da? Noen som vet om disse lager toksiner som overlever varmebehandling? Vi har vel sjelden salmo i Norge?

Jeg bodde privat i Tyskland et par uker en gang. På grunn av salmonella måtte de gjøre innkjøp av ferskvarer hver dag, ingen ting kunne ligge over natta i kjøleskap en gang! Vi trenger ikke gå lenger enn til Danmark før de ikke kan spise bløtkokt egg på grunn av salmo. For et skrekksenario for oss på denne eggrike dietten!


#34

Festina lente sa for siden:

Dagens moderne kjøleskap tåler at du setter varm mat inn i dem. Det at maten skulle kjøles ned før den gikk i kjøleskapet er noe som henger igjen fra den tiden kjøleskapene ikke var like effektive som i dag.

Men....En svær gryte med varm mat kan jo øke temperaturen midlertidig i kjøleskapet, så hvis du har svært bedervelige varer rett ved siden er det kanskje ikke så hensiktsmessig. En annen ting er at kjøleskapet bruker mer strøm i nedkjølingsfasen (noe jeg - miljøsynderen - ikke har tatt så mye hensyn til :o)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.