< Tilbake til oversikten

Gjør jeg dette riktig? (Hvordan ser en normal ...)

#1

lillamumi sa for siden:

mat dag for dere?

Jeg er jo helt ny og vil ikke gå i en felle og tro at det jeg gjør er riktig
Så hvor mange egg etc spiser dere om dagen?

I dag hadde jeg til frokost,
2 stekte kyllingkjøttpølser + et speilegg til frokost stekt i smør og en stor kladd med creme fraice på toppen.

Middag i dag er kjøttboller med 2 egg i, 2 ss creme fraice i samt litt paprika og hvitløk. Koker ut panna med fløte og har brokkoli ved siden av.

En liten kveldsmat litt seinere med en avocado/reke salat som jeg laget i sted

Er så usikker på om jeg gjør dette riktig


#2

Gerd sa for siden:

For meg ser dette ok ut... Men jeg vet ikke hvilken retning innen lavkarbo du følger...

Råder deg til å sette deg inn i lavkarbo-prinsippene og hva som er viktig å huske på.
Det kan du bl.anna gjøre ved å se på denne linken her: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970 Her er det masse god info og linker til enda mere info :)

En lettere utgave viss du tenker LCHF: www.lchfnorge.no/lavkarbo3minutter.pdf

Ellers så er det masse bøker å lese: Ketolysekuren, Bedre uten brød osv osv. Disse kan du låne på bibilioteket :ja:


#3

lillamumi sa for siden:

Takk for dine linker.
Blitt litt mer klarere i toppen.
Er så mange opplysninger som skal inn på engang om denne spisingen.


#4

Gerd sa for siden:

:)

Ja, det blir en ny måte å tenke på når man legger om kostholdet :ja:


#5

blucher sa for siden:

Det er ikke alltid så enkelt å velge retning heller... ;)
Men les i vei både her og der, særlig de klistrede trådene øverst på hvert underforum, så hjelper det litt!
Når det gjelder egg, så spiser jeg som regel 1-4 egg hver dag, uten at jeg har noen fasit på om det er riktig eller ikke. Blir som regel egg til frokost og/eller lunsj, sjelden middag.


#6

sistegang sa for siden:

Frokost
1-2 egg som omelett, -hakk eller speilegg. Ved siden av skinke eller bacon.
Lunsj
Salat (en pakke med trippelsalat på Kiwi varer i tre dager), 1/2 tomat, 3 skiver skinke, 8-10 biter fetaost. + det jeg har av sjampinjong eller minimais rester.
Middag
Kjøtt ca 200 g, 1/2 blomkålhode på en eller annen måte med grønnsaker og lovlige sauser.

Får jeg lyst til å putte noe i munnen spiser jeg gele lagd av funlight-saft og gelantin med litt fløte over.

Er skjelden sulten og er veldig fornøyd med vekttapet.:D
Jeg er så heldig at jeg ikke blir matlei, så det gjør ikke meg noe å spise nokså likt hver dag. Det har aldri vært maten jeg har lagt å meg av, MEN godteri i alle varianter.


#7

Nerthus sa for siden:

Jeg spiser nesten ikke egg i det hele tatt, spiste VELDIG mye egg i starten.... jeg spiser det som del av oopsie-pizza-snurrebunn, eller en omelett av og til - men ellers går det i lavkarbobrød med den nye 4-pk typen makrell i tomat (kun 3.7g karbo pr 100g) og majo og smør til frokost, kylling i karrydressing/torsk og bacon i dressing/pizzasnurrer ol til lunsj, en cappuchino-smoothie som mellom, og kjøtt/fisk/fugl - evt da med litt grønnsaker og saus til middag... og en atkins-bar senere på dagen om det fyses.

Det er jo dette som er så fint med lavkarbo - jeg tenker: spiser du nok mat (altså får i deg nok næring), nok fett og tar vitaminer i tillegg om du er lenge i ketose - kan du strengt tatt spise det du vil! Når jeg er matlei spiser jeg mye det samme hver dag - når kreativiteten er tilstede blir det litt mer variasjon :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.