< Tilbake til oversikten

Lammetagine m/kanel, kakao og fiken

#1

Nakkinekki sa for siden:

Dagens oppskrift fra Aperitif.

Antall porsjoner:
4 Ingredienser:
800 g benfitt grytekjøtt av lam
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
2 gulrøtter
½ sellerirot
2 pastinakk
2 ss olivenolje
1 ts grovmalt pepper
1 ½ kakaopulver
1 ts salt
4 laurbærblad
1 kanelstang
3 dl vann
1 ½ ss okse- eller kalvekraft
4 ferske fiken

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.

Vask og skrell grønnsakene. Hakk løk, hvitløk og chili, skjær gulrøttene i skiver og selleriroten og pastinakken i terninger.
Varm opp en tagine eller en ovnsfast gryte på komfyren. Brun litt og litt kjøtt av gangen i olivenolje til det har fått fin farge på alle sider.
Ta ut kjøttet og tilsett løk og hvitløk, de oppskårne grønnsakene, pepper, kakao, salt, laurbærblad og chili. Stek alt sammen i et par minutter.
Legg i kanelstangen, ha i kjøttet og hell over vann og kalvekraft. Kok opp, sett på lokket og sett formen in i ovnen i cirka 1 time eller til kjøttet er mørt.
Del fikenene i fire båter. Legg dem i gryten og la koke med de siste minuttene, spar eventuelt noen båter til pynt.
(Serveres med bulgur eller couscous.)

Denne kan sikkert endres litt på, for å få mindre karbo.

www.aperitif.no/?id=136018


#2

Gerd sa for siden:

Hva slags smak er det på den? Utgjør fiken noe av smaken?


#3

Nakkinekki sa for siden:

Har ikke laget denne enda...

Siden det er med kanel + kakao, så blir det nok en ganske eksotisk smak.

Fiken har ikke så mye smak, (søtt) så det kan sikkert sløyfes.

Denne skal jeg teste ut neste helg.
Denne helgen skal jeg ha Får-i-kål!!!

:D


#4

LineJM sa for siden:

Ser ganske deilig ut, har spist meksikansk middagsmat med kakao i og det er veldig godt.

Skulle til å spørre 1 og 1/2 hva med kakao men ser at det mangler hos aperitif også så da må vi vel gjette. Er litt forskjell på ss og ts da ;)


#5

Nakkinekki sa for siden:

Tipper det er ts.
;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.