Nakkinekki sa for siden:
Dagens oppskrift fra Aperitif.
Antall porsjoner:
4 Ingredienser:
800 g benfitt grytekjøtt av lam
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
2 gulrøtter
½ sellerirot
2 pastinakk
2 ss olivenolje
1 ts grovmalt pepper
1 ½ kakaopulver
1 ts salt
4 laurbærblad
1 kanelstang
3 dl vann
1 ½ ss okse- eller kalvekraft
4 ferske fiken
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.
Vask og skrell grønnsakene. Hakk løk, hvitløk og chili, skjær gulrøttene i skiver og selleriroten og pastinakken i terninger.
Varm opp en tagine eller en ovnsfast gryte på komfyren. Brun litt og litt kjøtt av gangen i olivenolje til det har fått fin farge på alle sider.
Ta ut kjøttet og tilsett løk og hvitløk, de oppskårne grønnsakene, pepper, kakao, salt, laurbærblad og chili. Stek alt sammen i et par minutter.
Legg i kanelstangen, ha i kjøttet og hell over vann og kalvekraft. Kok opp, sett på lokket og sett formen in i ovnen i cirka 1 time eller til kjøttet er mørt.
Del fikenene i fire båter. Legg dem i gryten og la koke med de siste minuttene, spar eventuelt noen båter til pynt.
(Serveres med bulgur eller couscous.)
Denne kan sikkert endres litt på, for å få mindre karbo.