< Tilbake til oversikten

Bløtkake med sjokoladekrem og jordbærsyltetøy

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Bløtkake med sjokoladekrem og jordbærsyltetøy

Ingredienser:

[url="http://4.bp.blogspot.com/_hNxEeeEzJUk/TJujqcz1AQI/AAAAAAAAALo/WPNKArsK1Jc/s1600/bl%C3%B8tkake02.jpg"][/url]Kakebunn:
5 egg
100 g sukrin
5 g hermesetas*
50 g mandelmel
50 g glutenmel
50 g bakepro
1 ts bakepulver

Fyll og pynt:
jordbærsyltetøy**
vaniljekrem***
kremfløte
kakao
sukrinmelis
sukkerfri melkesjokolade

Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis (ca 20 min)
Vend forsiktig inn mel og bakepulver.
Ha røra i en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaka på rist midt i ovnen ved 175 grader i ca 30-40 min.
Avkjøl kaka helt i formen før du løsner den med en skarp kniv, og fjerner bakepapiret.
Del kaken i tre bunner og dynk disse med fløte.

Bland sammen 2 ss kakao, 1 ss sukrinmelis og 2 dl kremfløte, og pisk sjokoladekremen stiv.
Sett den nederste kakebunnen på et fat og smør på sjokoladekrem.

Legg på den andre bunnen og smør på jordbærsyltetøy. Ha over vaniljekremen.
Dekk med den siste bunnen.

Dekk hele kaken med stivpisket krem og pynt med sprøytet krem og revet sjokolade.

*) Har du ikke Hermesetas kan du enten bruke 5 g Splenda eller Natreen, eller ev. 50 g ekstra Sukrin.
**)Jeg brukte jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker fra Lerum
***)For enkelhetsskyld lagde jeg vaniljekrem av Eldorado sin vaniljesaus uten tilsatt sukker. Jeg kokte opp pulveret med 2 dl fløte og 2 dl vann, og avkjølte den i vannbad. Deretter blandet jeg den forsiktig sammen med ca 1-2 dl pisket krem.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.