Nakkinekki sa for siden:
Dagens rett fra Aperitif.
Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
500 g malt lammekjøtt
1 egg
1 dl matfløte
½ ts pepper
1 ts salt
4 ss grønne oliven uten sten
2 fedd hvitløk
½ rødløk
2 ss frisk basilikum
3 ss fetaost
6 ss olje til steking
Tomatsaus:
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 ss frisk timian
1 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater i biter
1 ts salt
½ ts pepper
Fremgangsmåte:
Bland sammen lammekjøttdeigen med salt, pepper, fløte og egg.
Hakk oliven, hvitløk, rødløk og basilikum. Vend dette inn i deigen. Ha så til slutt i fetaosten i små terninger.
Form deigen til små boller, og stek dem i olje i panna, på middels varme.
Tomatsaus:
Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Fres det i en panna med olje, og tilsett de hermetiske tomatene, salt og pepper. La småkoke i ca 10 minutter.
Hell tomatsausen over kjøttbollene, og la dem trekke i sausen i ca 15 minutter før du serverer.
Server bollene sammen med godt brød og salat ved siden av. Denne retten er perfekt som turmat eller som en tapasrett.