Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Chop suey - 3 porsjoner
Ingredienser:
250 g strimlet biff
2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts johannesbrødkjernemel (JBKM)
1 ss flytende buljong
1 ss vann
1 boks wokgrønnsaker
1/2 brokkoli
1/2 løk
1/2 grønn paprika
100 g sjampinjong
1/2 stangselleri
25 g sukkererter
Fremgangsmåte:
Bland sammen 1 ss soyasaus, 1 ss oystersaus, salt, pepper og 1/2 ts JBKM til marinade. Bland marinaden sammen med kjøttet og la det ligge til marinering i 10-15 min.
Bland sammen kjøttbuljong, 1 ss soyasaus, 1 ss oystersaus, 1 ss vann og 1/2 ts JBKM.
Kutt brokkoli i små topper, løk og paprika i strimler, soppen i biter, stangsellerien i skiver og sukkerertene i to. Hold grønnsakene separerte.
Ha olje i wok'en (eller stekepanna). Når oljen freser har du oppi kjøttet. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut. Ha i mer olje og stek deretter hver enkelt grønnsakssort for seg.
Ha kjøttet og alle grønnsakene tilbake i wok'en og tilsett sausen. Rør godt og la det få et oppkok.