< Tilbake til oversikten

Eksperimentbrød

#1

kjerstin sa for siden:

Hei alle!

jeg skulle komme opp med et brød som er mye bedre enn kjøpebrød ang. karbohydratene. Er ikke hardt inne på dette i det heletatt, men hvis jeg klarer å gå ned noe bare ved å legge litt mer om til den gode siden skulle jeg bli fornøyd.

Fikk to flotte og gode brød av dette:

Knuste linfrø 150 g
Knuste sesamfrø 150 g
Knuste solsikkekjerner 150 g
Kruskakli 50 g
Soyamel 50 g
Egg 8 st (godt pisket)
Rapsolje 2 dl (174 g)
Most Cottage Cheese 2 beger (600 g)
Havremel 150 g
Natron 2 gode ts

Bakepapirkledde brødformer, nederste rille ca. 180 grader varmluft en time. Etter ca. 30 min. legges et lokk over med bakepapir, og skru til vanlig varme uten varmluft.

Min lille datter som ej spiser skorper av vanlig kjøpebrød sluker disse. De er ikke spes harde heller, og inni er de myk og fin.

Så har jeg begynt å bruke avocado som smør på skivene....

Hva sier dere som er mer eller mindre experter i feltet om brødene mine? Bare vær ærlig... ;-D

Hilsen Kjerstin.


#2

TrillTrall sa for siden:

Ser ut som en helt "vanlig" lavkarbo-brød oppskrift. :) Det er kanskje vanligere å bruke bakepulver enn natron og jeg trodde natron krevde et syrnet melkeprodukt for å funke, men det funker kanskje med cottage cheese?


#3

kjerstin sa for siden:

Hei TrillTrall!

Jepp, det ble et flott resultat kombinasjonen natron & Cottage Cheese. ;)
Hilsen Kjerstin


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.