< Tilbake til oversikten

Arabisk gryte

#1

torgn sa for siden:

Oppskriften er hentet fra Matprat med noen modifikasjoner se paranteser (ca 8 porsjoner, men fant ut at med fårikålkjøtt med ben var det langt unna 8 porsjoner, heller nærmere 3-4)

1,5 Kg grytekjøtt av lam med bein (Jeg brukte fårikålkjøtt. Neste gang blir kjøtt uten ben og sener)
3 ss olje
1 ts sort pepper
1 ts spisskummenfrø ( Jeg brukte malt spisskummen )
1 ts malt kardemomme
1 ts gurkemeie (+ 1 ts)
1 ts malt kanel
1 ts salt
6 fed hvitløk finhakket
2 ss maisstivelse (jeg brukte 1 ts JBKM i stedet)
1 ts sukker (unødvendig)
5 dl yoghurt naturell (Jeg brukte CF)
2 ts tomatpurë

Slik gjør du:

Steketemp 200 grader
Steketid ca 1,5 timer

1 Brun kjøttet i olje og legg det i en ildfast form
2 Bland de andre ingrediensene og hell alt over kjøttet. Dekk formen med aliminiumsfolie og stek i ovnen på 200 grader i 1,5 timer

Tilbehør: Grønnsaker, salat .....bruk fantasien.

Var yummy..


#2

Nakkinekki sa for siden:

Denne må testes ut nå i høst.

;)


#3

Hamster59 sa for siden:

Men kjøtt med bein gir mer smak til retten enn kjøtt uten bein. Når retten er ferdig, er det sikkert lett å plukke av beina. :)


#4

Kitt sa for siden:

Dette blir middagen vår i dag!:spent:


#5

Kitt sa for siden:

Og det var kjempegodt!:sikle:

Jeg var litt forsiktig med krydderet fordi de jeg bor sammen med ikke er sånne spicey-mat- mennesker, men selv de syns det kunne vært hakket sterkere!

Neste gang blir det mer hvitløk og et hint av chili i tillegg!:D

Og kanskje med kylling?:cool:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.