torgn sa for siden:
Oppskriften er hentet fra Matprat med noen modifikasjoner se paranteser (ca 8 porsjoner, men fant ut at med fårikålkjøtt med ben var det langt unna 8 porsjoner, heller nærmere 3-4)
1,5 Kg grytekjøtt av lam med bein (Jeg brukte fårikålkjøtt. Neste gang blir kjøtt uten ben og sener)
3 ss olje
1 ts sort pepper
1 ts spisskummenfrø ( Jeg brukte malt spisskummen )
1 ts malt kardemomme
1 ts gurkemeie (+ 1 ts)
1 ts malt kanel
1 ts salt
6 fed hvitløk finhakket
2 ss maisstivelse (jeg brukte 1 ts JBKM i stedet)
1 ts sukker (unødvendig)
5 dl yoghurt naturell (Jeg brukte CF)
2 ts tomatpurë
Slik gjør du:
Steketemp 200 grader
Steketid ca 1,5 timer
1 Brun kjøttet i olje og legg det i en ildfast form
2 Bland de andre ingrediensene og hell alt over kjøttet. Dekk formen med aliminiumsfolie og stek i ovnen på 200 grader i 1,5 timer
Tilbehør: Grønnsaker, salat .....bruk fantasien.
Var yummy..