< Tilbake til oversikten

Hjemmelaget müsli

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Jeg spiser som regel denne müslien til frokost hver dag; 25 g müsli sammen med ca 150 g tyrkisk youghurt, 1 ts hermesetas og litt fun-saft.

Nøttemüsli

Ingredienser:
50 g paranøtter
20 g mandler
20 g valnøtter
20 g hasselnøtter
[font=inherit][/font]20 g linfrø
25 g soyaflak (eller sesamfrø)
25 g solsikkekjerner
1 ts vaniljepulver (eller innmaten av en vaniljestang)
3/4 ts salt
2 ts sukrin
1 ts kanel
30 g olje
10 g sitronsaft
[font=inherit][/font]
Fremgangsmåte:
Hakk nøttene og bland sammen nøtter og korn. Hell det over i et tynt lag på en bakepapirkledd stekeplate, og rist det i ovnen i ca 5 min ved 100 grader.
Ha resten av ingrediensene i en bolle. Legg den ristede blandingen oppi, og rør godt sammen sånn at alt blir dekket.
Ha alt over på stekeplaten igjen og rist videre i ca 10 min ved 175 grader. Rør hvert femte minutt.
Etter 10 min slår du av varmen i ovnen og åpner ovnsdøra på gløtt. La blandingen stå i ca 15 min før du tar den ut, avkjøler helt, og putter den i en tett boks.

Næringsinnhold pr 100 g:
Kcal: 590
Protein: 16 g - 11%
Karbohydrat: 4,1 g - 3%
Fett: 57 g - 86%


#2

Notabella sa for siden:

Det så ser kjempe godt ut :D Min blanding står i ovnen nå, gleder meg til å smake :D. Jeg laget dobbel oppskrift :)


#3

Notabella sa for siden:

Nam nam det var kjempe godt :D


#4

Lisbeth sa for siden:

Så bra at du likte det :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.