Jeg syns det er utrolig godt med rørte tyttebæt til diverse kjøttretter, kjøttkaker ol. Men så er det alt dette sukkeret da - ikke bra....... men så kom jeg til tenke på sukrin -og da spesielt meliset - ville det fungere tro ?
I går kjøpte jeg derfor en kilo tyttebær, jepp kjøpte ikke plukket, og jeg har nå rørt de sammen med sukrin melis- synses ikke sukkeret løser seg like godt opp så jeg prøvde melis - en må smake seg frem til hvor mye selv. Jeg har og noen dråper lime saft i. Jeg bruker stavmikseren når jeg rører tyttebær - har halvparten av tyttebærene og godt med sukker i en bolle og blader det godt sammen -siste halvpart røres ikke så hardt, dermed blir det litt konsistens på røren. Fryser de ned i bokser m ca 200 gram i hver. Kjekt å ha, og jeg tror faktisk jeg må kjøpe en boks til av bærene så jeg har litt mer -måtte jo prøve ut med sukrinmelis først før jeg tok for mye med meg
Jeg bare plukker og fryser de ned hele og slenger en liten spiseskje i gryteretter dann og vann. Veldig godt og det gir tyttebærsmak uten at det blir søtt. Og i blandt tiner jeg bærene jeg skal ha i en liten kopp og rører i litt sukrin, baret til meg i et måltid.
Hei
Et lite tips når det gjelder tyttebær, rør tyttebær med litt sukrin. Pisk kremfløte og tilsett rørte tyttebæra og ha i litt pepperrot, enten fra tube eller rå revet til smaken blir.....kan ikke beskrives...helt nydelig til vilt og storfekjøtt...og kjøttkaker. Da blir det vel mindre karber eller?
Ha en super uke :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.