Nakkinekki sa for siden:
Dagens oppskrift fra Aperitif.
Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
400 g lammekjøtt uten ben fra stek eller bog
½ dl olivenolje
4 ss frisk koriander
6 ss frisk rosmarin
3 ts kajennepepper
1 ts salt
1 ts pepper
Yoghurtsaus:
3 dl yoghurt naturell
2 ss frisk koriander
1 ss honning
Fremgangsmåte:
Legg trespydene i vann i ca. 15 minutter. Slik unngår du brente ender på spydene.
Renskjær og del kjøttet opp i terninger. Ha kjøttet i en bolle.
Kjør øvrige ingredienser i en kjøkkenmaskin, eller bruk en stavmikser. Hell denne marinaden over kjøttet. Dekk til bollen, og la den stå i kjøleskapet i ca. en halv time.
Tre kjøttet på spydene. Stek lammespydene i ca. 3-5 minutter på hver side. Serveres gjerne med en yoghurtsaus og en god salat ved siden av..
Yoghurtsaus:
Hakk korianderen og bland alle ingrediensene. La sausen stå kaldt til den skal brukes.
Tips: Lammespydene kan du godt steke i stekepanne eller legge på grillen.