< Tilbake til oversikten

Gresskarkjernekjeks

#1

TigerTove sa for siden:

Hei! Har en nydelig oppskrift på kjeks/snacks, men i den opprinnelige oppskriftetn skal det være både honning og brunt sukker. Det gir kjeksen den litt seige konsistensen som holder den sammen og gjør den så deilig.. Noen som har forslag til noe seigt jeg kan ha i deigen? (søtstoff er i boks)

150gr gresskarkjerner
100gr sesamfrø
50 gr havregryn
20 gr valmuefrø
100 gr smør
80 gr brunt sukker
3 ss honning
litt salt
1/4 ts kanel
3/4 ts cayennepepper
litt nellik
3 ss lime-/sitronsaft

rist frøene i en stekepanne til de blir gylne. hell i en bolle og tilsett
smør og resten av ingrediensene. Fordel på et bakepapir i et ca. 1 cm tykt
lag. Stekes i ovnen på 175 gr. C i ca 15 min. Når kjeksen ennå er varm
jevnes kantene. Skjær i passe serveringsbiter og avkjøl.


#2

kamp sa for siden:

Skal smøret smeltes?


#3

Gracella sa for siden:

Du kan kanskje bruke eggehvite eller egg for å holde deigen sammen??
Hvis du leter litt på Myas Cookies så ser du forholdet.


#4

TigerTove sa for siden:

ja, smøret skal smeltes. har ikke hatt tid til å teste ut noe ennå, men egg er nok ikke dumt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.