Jeg har såååååååå lyst på medisterkaker, men må da event. lage dette selv. Har funnet noen oppskrifter jeg vil prøve, men medisterdeig er ikke lett å få tak i eller?
Er det noen som aner om det er mulig på Gjøvik, event Toten?
På Østre Toten slakteri på Skreia :D Ring og snakk med den hyggelige slaktermannen, han lager på bestilling :) Tror du tilogmed kan be om en høyere andel fett i medisterdeigen :D
Aldri sett medisterdeig i butikkene annet enn ved juletider. Medisterfarse får man derimot hele året og den må man holde seg langt unna.
Men jeg får de på meny til å male for meg, jeg ringer og bestiller 2-3kilo og henter en dag eller 3 senere. Ikke noe er som hjemmelagede medisterkaker!
Jeg bruker den, tilsetter egg, litt ekstra mykt smør, salt, pepper, gjerne en fløteskvett og ev. andre urter smaksløkene ønsker ;) Elter det sammen til en seig masse og steker. NAM! :D
Det går jo, men det blir litt lite fett. Men tilsett fløte og mos kjøttet litt ekstra med stavmikser. Jeg liker også den fine konsistensen på medisterkaker.
Det er absolutt best med medisterdeig fremfor svinekjøttdeig. Det er også noen butikker som har spekk i fryseren, gå rundt og kikk, kanskje du kan finne en klump med spekk, da kan du kjøre spekk sammen med medisterdeig i feks food prosessor.
0,5 kg medisterdeig 2 ts salt 2 ts potetmel (Tenkte å bytte ut dette med egg) 0,5 ts ingefær, tørket 0,5 ts muskat 1 dl melk (Bytte ut med fløte)
ribbefett eller smør til steking
pepper
FREMGANGSMÅTE
Kna medisterdeigen godt sammen med salt. Den skal bli ganske seig. Ha i egg, ingefær og muskat og bland det godt inn. Spe med fløte; ha i litt og litt og kna til det blir en jevn farse.
Form kaker. Det er lettere med våte hender. Stek kakene i smør eller ribbefett ca 7 minutter på hver side med på middels varme.
Jeg er som Gerd ikke sikker på det, men mulig de er av få butikker som har den?
For andre rema har kun enten fersk medisterfarse i gjennomsiktige bokser eller frosne pølser. Jeg har flere ganger spurt etter ekte medisterdeig og blitt henvist til den pølsa og måttet forklare den store og viktige forskjellen og de har sjekket for meg og rema har ikke medisterdeig, kun farse fra nordfjord.
Nå har jeg ikke vært på CC på mange år, men matbutikken der skal vel ha ganske bra utvalg? Kanskje de kan lage på bestilling om ikke annet. Og de fleste der oppe har vel avtale med Totenkjøtt (det har til og med butikka på Hadeland) så de kan vel bestille derfra om de ikke maler selv.
Vi har fått tilbakemelding fra produktansvarlig hos oss og han sier at du kan kontakte butikken og spørre om de kan bestille opp til deg. Telefonnummeret til butikken er 61146770.
Vennlig hilsen
ICA Kundekontakt
Solveig Slattum
Så da kan det jo være at dem bestiller opp til meg:)
Men nå skal jeg prøve av svin og karb.deig først.
Vet du, i dag fant jeg spekk langt ned i en frysedisk på mega, fra gilde. Kanskje du finner det i noen av dine butikker i nærheten? Litt langt å reise til Trysil bare for litt spekk:lol:
Spekk+ kjøttdeig gir gode feite kjøttkaker.
Hihi, kanskje du kan sende meg litt spekk i posten?? Tenkte jeg sku reise innom butikken og se litt. Men dagene blir AAALT for korte. Har ei lita ei hjemme på 7 måneder som legger seg tidelig. Må prøve å leke litt med hun også så mye som mulig;)
Jeg har en del spekk på sideflesket (lovehandles) mitt jeg kunne skjært av, men litt drøyt det og.. Hahaha, tror det er trått gitt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.