ada-emilie sa for siden:
Hval i wok
<strong>Hval i wok</strong>
Orientalsk vri på hvalkjøtt med ris og jasminris.
<strong>Dette trenger du:</strong> (<strong>4</strong> porsjoner, ca. <strong>30</strong> min., <strong>enkelt</strong>)
600 g hvalkjøtt i strimler
1 rød paprika i strimler
3 stilker stangselleri i biter
10 sjampinjong i skiver
1 liten boks bambusskudd i biter
1 løk i skiver
3-4 ss soyaolje
1 ts revet ingefær
½ dl soyasaus
½ ts maisennamel
1 dl grønnsakbuljong
salt og pepper
<strong>Slik gjør du:</strong> <strong>1)</strong> Varm oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter.
2) Ha i kjøttet og stek det raskt til det er brunt.
3) Dryss over litt salt og pepper.
4) Ta det ut av pannen og hold det varmt.
5) Stek grønnsakene raskt på god varme til de er myke.
6) Rør sammen ingefær, soyasaus, buljong og maisennamel.
7) Ha blandingen opp i pannen og la det hele koke opp.
8) Smak til med salt og pepper.
9) Legg i det ferdigstekte kjøttet og server med nykokt (jasminris) blomkålris.
100 g hvalkjøtt inneholder:
Energi: 488kj (116 kcal)
Protein: 23,5 g
Fett: 2,4 g
Karbohydrat: 0,0 g
Hvalkjøtt inneholder også jern, vitamin A og like mye vitaminer fra B-gruppen som andre kjøttvarer. Det lave fettinnholdet gjør hvalkjøtt til sunt kjøtt. I tillegg viser nyere forskning at hvalkjøtt inneholder bestanddeler som virker beskyttende mot hjerte- og karsykdommer.