< Tilbake til oversikten

Må spørre igjen jeg altså, sorry, men blir dette noe godt tror dere?

#1

marjusen sa for siden:

400g kjøttdeig av svin
200g karbonadedeig
2 ts salt
2 egg
4 dl fløte
1 ts malt muskat
3/4 ts malt ingefær
1 ts pepper

Kan dette bli gode medisterkaker tror dere? Jeg så på en nettside nettopp at medisterkaker ofte var malt svinekjøtt, spedd med storfekjøtt og fløte.
Vet denne blir litt magrere, men tror dere jeg vil få en medisterkakelignenes smak og konsistens av dette?

Tenkte å kjøre dette i en kjøkkenmaskin :)

Marius


#2

Yonah sa for siden:

Høres godt ut, men vær litt tilbakeholden på fløta, altså ikke hell i alt på en gang. Så du ikke får flytende farse, hell i litt og litt. Jeg synes det er godt med litt finhakket( nærmest revet) løk i medister.


#3

marjusen sa for siden:

Er det en ide og fylle opp riktig mengde fløte og knuse eggene i fløta og så spe litt og litt??

Eller lønner det seg og knuse to egg og ha i for så å spe litt og litt fløte?

Marius


#4

Yonah sa for siden:

Jeg kjører deigen og krydderene først, så i med eggene, også fløte til slutt. La deigen tykne mellom hver gang du heller i en slump. For å si det sånn, jeg har endt opp med å lage kjøttbrød og ikke kjøttkaker pga et slikt eksperiment.. Men har du johannesbrødkjernemel eller fiberhusk i hus, så kan du ha i en ts og la deigen stå litt før du steker.


#5

marjusen sa for siden:

Jepp, har både JBK og Fiberhusk.

Håper jeg slipper dem, for er ikke glad i den glatte smaken som JBK gir.
Også synes jeg ofte fiberhusk gjør at man tørker i halsen;) hehe

Marius


#6

marjusen sa for siden:

Hmm, faktisk ikke dumt, er jo en ide å legge farsen i en brødform, så blir det deilig kjøttpudding som vi kaller det. Blir vel samme som du kaller kjøttbrød:)

Det kan man jo spise som pålegg også:D Nam nam

Det jeg elsket før til frokost var å kjøpe fersk kjøttfarse, smøre ett lag på brødskiva og steike det i panna. Hehe, heelt ferskt. Kalte det for farsebrød:D


#7

Charlott sa for siden:

Gammel favoritt her også! :p

Har brukt lavkarbobrød samt godt krydret medisterdeig (fra slakteriet på Lena) og stekt i meierismør med en solid osteskive på toppen... har funka det :sikle:


#8

Grovsnus sa for siden:

Høres fint ut. Og følg rådene om speing.
men hvis du drøyer den litt så er det ikke lenge til billig svineribbe kommer i butikkene. Da skjærer du av det meste av kjøtt og flesk og maler det til medisterdeig/farse. Og ribbene som blir igjen kan du bruke til spear-ribbs.

Ha ei god ribbe
Mvh Grovsnus


#9

marjusen sa for siden:

Godt råd, og jeg kommer nok til å lage dette mange ganger framover. Og til jul skal jeg værtfall lage masse medisterkaker som jeg kan spise med ribba mi:D

Nam nam


#10

marjusen sa for siden:

Hvilket lavkarbobrød bruker du? Har laget meg ett par jeg, men synes ikke de er sååå gode. Blir liksom så bløte og ikke sprø.

Kunne tenkt meg å prøvd ett lyst brød, som knutteloff, men hørt det er vanskelig å få bra.

Men sleng ut brødet du bruker, kanskje det er godt? Blir det sprøtt i panna?

Marius


#11

Charlott sa for siden:

Har brukt dette brødet :) Har skivene blitt litt bløte har jeg tatt dem i brødristeren, fungerer utmerket!

Skivene har fått en sprø skorpe i stekepanna og dryppet av meierismør - knallgodt! :p

Tror jeg må bestille mer medisterdeig, ble skikkelig fysen gitt ;)


#12

marjusen sa for siden:

Faktisk det brødet der jeg prøvde nå sist også. Synes det har en litt sær smak. Spess de første to bitene;) Hehe. Lurer på om det er en av ingrediensene jeg reagerer på, for jeg synes det er samme sekle smaken jeg fikk av nannahs knekkebrød. Tror det er ett av de frøene der jeg ikke liker. Bare finne ut hvem av dem;)

Marius


#13

Charlott sa for siden:

Da får du prøvesmake frøa og droppe de du ikke liker ;)
Vet Nannah har et lyst søndagsbrød , har du forsøkt det?


#14

marjusen sa for siden:

Nei, det har jeg ikke prøvd enda. Må kjøpe meg mandelmel, så skal jeg teste dette brødet.

Marius


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.