< Tilbake til oversikten

Erythritol (sukrin) og sjokolade i butikk

#1

krl69 sa for siden:

Jeg er helt fersk her og det er mulig dette spørsmålet har blitt besvart minst 1 gang tidligere, så vær tålmodig med meg her nå. :)

Men er det noen her på forumet som vet om det finnes sjokolade i vanlig daglivarebutikker som er basert på Erythritol? Jeg har lest litt om GI og Maltitol som jeg vet det finnes noen alternativer av, men har ikke funnet noen med lav GI-verdi.

Poenget er at jeg MÅ ha sjokolade for å føle at jeg lever et fullverdig liv med lavkarbo mat. ;)


#2

TrillTrall sa for siden:

Kan du ikke heller ta en liten bit vanlig, mørk sjokolade med kakaoinnhold på minst 70%, evt. 86%?#4

krl69 sa for siden:

En liten bit??? HAHAHA Vel, jeg snakker om en hel sjokolade her. :D


#5

krl69 sa for siden:

Nope - gidder ikke og det var vel ikke det jeg spurte om... ;)

Poenget er at jeg vet at hvis jeg skal "overleve" et liv med lavkarbo, så må det finnes raske og enkle veier til alternativer. Hvis ikke, så må jeg heller holde meg unna det som er "farlig". Jeg har ikke sterk nok karakter(og lat) til å klare å lage noe selv eller ta en liten bit. Sånn er det bare og til alle dere som er "religiøse" - jeg ønsker ikke en preken om å legge om livsstil og hele den leksa der.

PS! Noen som vet om Coca Cola Zero har "farlige" søtningsstoffer, altså med GI-verdi?


#6

ada-emilie sa for siden:

zero har ikke kalorier og da heller ikke GI. Den sjokoladen noen unner seg på lavkarbo er den fra sukkerfritt, cloetta og Atkinsbar, men de er søtet med maltitol. Har ikke sett noen søtet med sukrin. Det blir nok litt dyrere å lage.Maltitol gir for de fleste magevondt så en hel sjokolade er ikke å anbefale. fedon sin inneholdet vanlig sukker så den er ikke noe å satse på.


#7

krl69 sa for siden:

Sjokoprinsen har vel en variant til som er søtet med... eh, ja hva var det igjen da?

Men takk for bra svar! Foreløpig konklusjon er at det i prinsippet ikke finnes lavkarbo sjokolade(Maltitol er lureri...) i butikken bortsett fra kanskje den fra Sjokoprinsen?!


#8

Nerthus sa for siden:

Jeg spiser atkins-bar som erstatning for sjokolade. SMAKER sjokolade, og jeg blir i tillegg mett av den... :)


#9

ada-emilie sa for siden:

Tror ikke den fra sjokoprinsen er bedre. Har sjekka. Jeg er redd maltitol fordi jeg ikke vet hvor mye som blir tatt opp i kroppen sien det sies å variere. Ikke vil jeg plage tarmen med det heller. Kanskje det kommer sjokolade med sukrin med tiden. Tror jeg har sett det finnes i utlandet, i nettbutikk. Du kan forsøke med et google-søk med ordet erytrithol og chocolate.


#10

Supera sa for siden:

Jeg har ikke sett sjokolade, men jeg vet forresten at denne sjokoladesausen er søtet med erythritol. Det er noen sjokolader på dialife, men de opplyser ikke hvilken søtning som er brukt, så da må man søke litt på nettet.


#11

MAR sa for siden:

Vet ikke helt hvor, hva eller hvemfra, men jeg mener å ha hørt at tab xtra skal være bedre enn typ pepsi max, cola zero osv - any idea why? Bare antok at det hadde med GI å gjøre jeg, men nå ble jeg nysgjerrig :D Er det bare tull da, kanskje? :)


#12

Alkazelters sa for siden:

Uflaks...
Det beste alternativet er vel å gå for en 86-prosentsjokolade, og nøye deg med femti gram, hvis du vil unngå maltitol. Da får du i deg litt sukker, men ikke i så store mengder, les bak på pakka for å finne ut hvor mange.


#13

Nerthus sa for siden:

Litt på siden - men man MÅ ikke noenting her i livet :) Du har gjort et bevisst valg (eller ubevisst?) om å innta sjokolade sammen med lavkarbo for å leve et "fullverdig" liv.

Jeg kan sikkert ikke få deg til å revurdere det MÅ-behovet ditt - men jeg kan ihvertfall kanskje få deg til å tenke over det? ;)


#14

MAR sa for siden:

Mulig jeg går litt offtopic nå, men tankerekken min går ca. som følger:

  • råsjokoladen som selges i min helsekostbutikk (100% ubehandlede, oppdelte kakaobønner) inneholder noe sånt som 18 g. karbohydrater pr. 100 g..

  • Premium-sjokoladen (selges på ica, rema - sikkert alle de vanlige matvarebutikkene, mellom 20 og 25 kroner for 100 g.) med 86% sjokolade inneholder 19 g. karbohydrater pr. 100 g. og er ikke søtet med noen sukkeralkoholer.

Mitt spørsmål blir da: er den råsjokoladen fra helsekosten min et spesielt dårlig eksempel (les: fra en type kakaobønner med mye karber i), eller er det virkelig så lite karbohydrater å spare på å lage sjokoladen selv?

Har sendt en mail til Økosjokolade hvor jeg spurte om karbinnhold på kakaomassen deres, men har ikke fått svar enda. Noen tanker her, anyone? (mulig dette bare er interessant for meg?:rolleyes:)#16

MAR sa for siden:

Ah, takk - skjønner at jeg vel antaglig burde greid å finne frem til den selv.. flau ;)

Men da spørs det jo bare om det ikke er endel karber å spare på å lage sjokolade selv, likevel ;) Jeg får maile tilbake når jeg får svar, og heller finne ut hvor mye kostfiber som kan trekkes fra på den kakaomassen deres (siden det står "inkludert kostfiber", mener jeg), slik at jeg finner frem til et mer anvendelig tall å forholde meg til. Takk! Har lurt litt på dette en stund, sånn i det små, selv om jeg ikke har tenkt nok på det til å diskutere det med andre enn damen i helsekosten - som forresten er fullstendig inkompetent og uten peiling når det gjelder alt som har med lavkarbo å gjøre. Pussig holdning for en helsekost-dame.. :)


#17

Nerthus sa for siden:

neida - klarte ikke finne den selv jeg heller - så da sier vi at de har gjemt det godt! ;)


#18

Sofiesunnogsterk sa for siden:

Check this out! [url]www.funksjonellmat.no/sukrinsjokolade/om/[/url]

Sukrin inneholder 100% karbo men siden disse karberne ikke oppfører seg som vanlig karbohydrater, og at kroppen ikke bruker de som energi, har jeg forstått at disse ikke skal regnes med i karboregningen. Denne 40g sjokoladeplata inneholder 4g KH som mest sannsynlig kommer da fra sukrin. Vil det da si at disse 4 karberne ikke skal regnes med?...... hm...... anyone?


#19

sylwester sa for siden:

Spis den med maltitol. Det er den som er best på smak og gir deg riktig klask på fingeren om du skulle spise en bit for mye (Hey flatulence, tell me what you're doing)

Jeg kjøper gjerne 70% slik at det er mindre søtning i de (maltitol brukes jo fordi det gir volum) og pleier å lage mine egne nøttevarianter og smashvarinater ved å smelte om i andre ingredienser. Alene er det ikke så god og får lov til å være i skapet uten at jeg angriper den.

Jeg er alt for glad i Atkins endulge og sjokoladeprinsen til å kunne ha noe slikt hjemme uten at det forsvinner i en fei.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.