Noen som har snøring på næringsinnholdet i lungemos fra Finsbråten?
Står ikke på pakka, og heller ikke på hjemmesidene deres..
Har fått to pakker lungemos, nemlig, og siden jeg mener å huske at jeg likte lungemos veldig godt (stekt med litt løk) så verker jeg litt etter å prøve igjen, men siden jeg ikke aner hva kbhinnholdet er venter jeg i spenning til det er avklart. Noen som kan hjelpe?
Har sjekket litt diverse, jeg elsker også lungemos, men har aldri helt kommet på hva slags tilbehør man kan ha. Husker vi pleide å spise det med potet og rødbeter, men det er jo ikke aktuelt lenger. Løk kan jo funke :). Poenget er vel uansett at de merkene jeg har sett, så har det aldri vært mer enn 1-2 gram. Jeg tror du trygt kan spise lungemos. Uansett så er næringsinnholdet listet opp, og gjerne i prosent (minus vann), det står dessuten listet opp hva det er mest av først, etc.
Jeg ELSKET lungemos når jeg var på den alderen også! Også sånn før jeg skjønte hva det var, for når man er type 10 så er jo alt som høres rart eller ekkelt ut, uaktuelt.
Så feige dere er da. :geip: Jeg husker ikke hvor gammel jeg var da jeg fant ut hva som egentlig var i morrpølse (eller morpølse som jeg likte å kalle det). Men jeg reagerte mer med å si "æææsj, hvordan kan slikt smake så godt?". :geip: Fortsatte med å like morrpølse, jeg. :snill:
Takk skal dere ha, altså :) Da blir det lungemos til lunsj for min del i dag :) omnomnom
Pleide alltid ha "restepoteter" i lungemosen sammen med løk. Og syntes det var fantastisk godt, faktisk såpass godt at jeg ogå laget det der jeg bodde da jeg gikk på videregående (rare blikk, anyone?).
Men kjøpte nok "feil" produkt en gang, det smakte ikke riktig.
Denne her skal visstnok være god, så da blir det å prøve i allefall. Og om jeg ikke liker, så liker nok bikkja ;)
Forøvrig har jeg alltid syntes "lungemos" høres skikkelig ekkelt ut. Men det er jo omtrent i lunger i mosen lenger! Kanskje derfor den smakte merkelig sist jeg kan huske jeg prøvde? Hmmm...
Jeg... har faktisk aldri smakt lungemos. Kan det sammenlignes med noe annet, smaksmessig? Kunne nemlig godt tenke meg å få i meg mer innmat, men her er jeg på ukjent grunn. :p
Hmmm ... Nei, hva smaker det da? Lenge siden jeg har spist det, men det har som stort sett all annen innmat en litt "skarp" smak. Veldig godt, synes jeg :). Men så har jeg alltid elsket innmat; Lungemos, lever, blodklubb/pølse etc etc. Hmmm ... Lurer på om jeg kan spise blodpølse med surkin e.l på? :p.
Jeg synes lever er godt, selv om det nok må være maange år siden jeg spiste noe nærmere det enn leverpostei. :D Jeg får notere meg det og se om jeg våger meg på lungemos om det skulle passe slik.
Lungemosen er egentlig ganske mild i fht mye annen innmat, altså.
Eneste innmaten jeg noengang har klart er faktisk nettopp lungemos ;)
Lever takler jeg ikke overhodet, nyrer er grusomt, og det er også all annen blodmat..
Konsistensen minner vel litt om en blanding av finhakket kjøttdeig og medisterfarse, smaken husker jeg bare var GOD :p Og jeg er kresen når det kommer til mat, altså!
Unntaket er vel røkt og spekt storvilthjerte, men det er liksom noe helt annet igjen.
Hehe, men det føler jeg blir litt annerledes. Jeg har smakt litt diverse fisker og liker ikke smaken av det. Og så ballet det på seg til å bli en mental allergi mot all fisk og sjømat. :geip: Det var ikke det at noen fortalte meg hva det var laget av, og derfor sluttet jeg å spise noe jeg likte.
Jeg fikk også en drøss med jenter på min alder til å slutte å spise rødt og rosa snop. Jeg fortalte dem at en vanlig rød-farge (e-120) er knuste lus mens jeg knasket videre på det røde og rosa smågodtet. :geip:
Har du smakt morrpølse? Det blir noe av det samme, tror jeg. Moren min lagde en slags gryterett av morrpølse. Altså morrpølsa ble kokt ut og var en del av sausen. Så tok hun i biter av vanlig pølse. Hm, tror jeg må spørre henne om hva oppskriften egentlig var, men tror ikke det var så forferdelig mye mer i morrpølse-gryta.
Det gjør det. Men ikke på langt nær så skarpt som f.eks gammal hjortebukk :p
Nå husker jeg også hvorfor jeg sluttet å spise dette: Muskat. Jeg tåler ikke muskat, og bare littegrann er mer enn nok til å fremkalle et migrenelignende anfall. Pokker også.
Nå hadde jeg ikke noe tilbehør, men klasket oppi ei skje med creme fraiche for å runde smaken littegrann. Litt pepper og litt løkpulver gikk også oppi, men jeg må nok si at hukommelsen har lurt meg litt. Det kan jo ha noe med å gjøre at det var bare ren lungemos uten løk og poteter.
Ga andre halvparten til bikkja, og nå skal jeg straks gå og finne senga mi forbanne møkkakrydderet muskat
Edit: Det ble nok for sterk kost for magen dette her, for alt kom jammen meg opp igjen! :eek:
O shit. Vi pleide ofte å spise lungemos da jeg var liten, eller vi kalte det hakkemat vi, sikkert for at vi ungene ikke skulle skjønne hva det var. :lol:
Har spist det noen ganger i voksen alder, men det er alt for sterkt uten et lass poteter, gulrot og kålrot til og med masse ketchup på!
Næsj..æsj. Lungemosen ligger best i butikkhylla, synes jeg. Jeg husker det best fra jeg var liten og de laget slikt hjemme. Vi hadde alltid noen få griser, og alt skulle brukes.
Her kan du lese om innholdet i Gildes lungemos. Ikke så veldig fristende.
:confused: ... Det eneste som ikke frister særlig i den innholdsfortegnelsen er potetmel, heldigvis langt nede på lista. Ellers er det jo bare gode greier!
Jeg liker også veldig godt lungemos! :) Bare at jeg så sjelden kommer på at det går an. Mamma kalte det for finke hun, det var ikke så vanskelig å spise det da :p
Jeg har faktisk spist en del lungemos i det siste. Flesk har jeg ikke tenkt på, men jeg har skjært sellerirot i terninger, og stekt i rikelig med smør i ti femten minutter i panne under lokk til det er mørt nok, før jeg har blandet i og varmet opp lungemosen. Supergodt!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.