< Tilbake til oversikten

Spørsmål om øl og brennevin!

#1

PrøveKanin sa for siden:

Ser utifra næringstabellen at en del Øl og brennevin har lavt innhold av karbs, til og med 0 !

Betyr det virkelig at jeg kan drikke meg fra sans og samling hver helg og likevell være på lavkarbo ?


#2

Kitt sa for siden:

Så lenge du er villig til å utsette all fettforbrenning til all alkohol er ute av kroppen, så....ja!:p
Eller er du villig til å ta sjansen på at du klarer å ligge unna all typisk fylle- mat om du blir stupings?:eek:

Kroppen velger å forbrenne alkohol først, så valget er ditt!:cool:


#3

Belin sa for siden:

I tillegg til det Kitt skriver, så kan du også blir ganske så fyllesjuk dagen derpå. Spesielt om du er i ketose. Det erfarte jeg i dag... Etter bare 3 glass hvitvin i går. Somebody shoot me!!


#4

Rin sa for siden:

Hva angår øl - jeg vet ikke om engang lavkarbo-variantene er helt fri for karber? Vanlig øl er ikke bra, det er flytende brød. :cool:


#5

Kitt sa for siden:

Bedre nå?
Eller er det mer sånn eller sånn


#6

PrøveKanin sa for siden:

=)

Jeg satt her med en boks øl som hadde så lavt karbo innhold at jeg trodde det ikke kunne være sant. Men nå fant jeg den ikke igjen så da var det vell for godt til å være sant.


#7

Cheyla sa for siden:

Jeg kjøper lavkarbo øl til samboeren, finnes masse forskjellig typer, tror de ligger mellom 0,5-1 karb per deciliter. Hansa sin variant (som visstnok vant en smakstest blandt lavkarbo ølene, tror jeg da) har 1 karb per desiliter, dvs 5 i en halvliter. Og da går det vel an å unne seg den engang iblandt:)

Selv holder jeg meg til lavkarbo cider (<0,5 karb per deciliter). Den er kjempegod:) Så i kveld blir det fest med god samvittighet:) Har forresten prøvd å lage daquiri med frosne bringebær, litt kunstig søtning og vodka. Fungerte litt for bra....


#8

PrøveKanin sa for siden:

:) !


#9

Bombus sa for siden:

Ja, nå ble jeg forvirret, gitt. Ser også av ernæringstabellen at pils (4,7 vol% alkoho) inneholder 3,2 g karbohydrat. Samtidig har jeg lagt meg på minnet at øl har høyere GI enn druesukker! (druesukker har GI 100 og øl har en GI på 105-110 - som er en av de høyeste GI som finnes (Fedon: Naturlig slank med kost i balanse). Øl inneholder maltsukker som består av to druesukkermolekyler koblet sammen. I følge Fedon er det denne høye GI-en som gir den typiske ølvommen:D

Men kan noen forklare meg sammenhengen mellom det beskjedne innholdet av karbohydrater og den høye GI-en i pilsen? Eller er Fedon ute å sykle her?


#10

Nerthus sa for siden:

hva slags cider er dette? drikker grevens med jordbærsmak den har ca 0.6 gram pr 100 tror jeg... den med skogsbær FØR hadde også 0.6 g pr 100 - men nå står det 3.6? Tror jeg må sende hansa en epost jeg gitt :)


#11

Cheyla sa for siden:

Tror det er grevens, både jordbær og eple. Eple finnes i 4pk med 0,33 dl. Hvit boks med litt rød og gul skrift mener jeg å huske. Litt ulikt design enn de store boksene. Og så finnes de 0,5 l med eple som har samme lave karb nivå. Men boksene som har mer karb (3,6 eller noe om jeg husker rett) og de med lite karb ser veldig veldig like ut. Jeg har tatt feil et par ganger. Og nærbutikken like ved der jeg bor varierer litt på hvilken variant de tar inn. Så gjelder å være observant når en handler inn til helga!


#12

Cheyla sa for siden:

Obs, mente at jordbær finnes i 4pk med 0,33 dl bokser.


#13

Nerthus sa for siden:

Korriger meg om jeg tar feil - men jeg er ganske sikker på at alle de uten sukker inneholder 3.6gram karbo pr 100 gram... det er KUN den med jordbær (uten sukker) det står 0.6gram pr 100 på.... Sist jeg sjekket i kjøleskapet ihvertfall... bør kanskje dobbeltsjekke :)

Mente at skogsbær uten sukker hadde 0.6 før - nå kom de med en ny boks - fremdeles uten sukker - men nå med 3.6gram pr 100... Eller er jeg HELT bortreist her?? :)


#14

erruslank sa for siden:

Hva med å drikke vin? Ciderklisset er jo helt forferdelig når det er snakk om å drikke mer enn én. Fyllesjuken er forresten krise. Tåler INGENTING lenger :(


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.