< Tilbake til oversikten

Proteinbrød?

#1

lottesdagbok sa for siden:

Jeg fikk denne oppskriften av en venninne som hun sa var kjempegodt, men vet ikke om jeg kan spise det på lavkarbo.

  • 4 bokser mager kesam
  • 10 egg
  • 3 ss bakepulver
  • 6 ss olje
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 pakke kruskakli

Rør alt sammen, fordel i 2 brødformer og stek på 180 grader i 2 timer.

  • Hvor mye karbo er det i dette brødet?

#2

Tidl. medlem sa for siden:

Denne oppskriften finner du også i en bok; "Bli frisk med lavkarbo", så jeg tror ikke det er noe problem...? Men da var det ikke så mye kesam i, bare 1 1/2 boks på 12 egg. Også bruktes det ekte kesam, ikke mager... Vet ikke om det ble mye til hjelp men...:)


#3

thira sa for siden:

Går fint til bruk i en lavkarbodiett, men er ikke steketiden litt vel lang med den temperaturen?

Har en annen oppskrift på lavkarbobrød som jeg fant i et ukeblad for en tid tilbake.

SPESIALBRØD
300 g paranøtter
300 g linfrø
150 g hvetekli
9 egg
3 dl crème fraiche
1 ss bakepulver
1 ss fiberhusk (dette er loppefrøskall, som ikke er nødvendig i brødet, men som gjør at bakverk får bedre fuktighet og henger bedre sammen)

Paranøtter og linfrø kjøres i food processor og blandes med hvetekli, bakepulver og fiberhusk. Egg og crème fraiche blandes. Deretter blandes det våte og tørre sammen og settes i en brødform (2 ltr.) Stekes på 175 grader i ca. 50 min. Anbefaler å kle formen med bakepapir.
[color=#000000][/color]
Denne oppskriften gir ca 49 karbohydrater på hele brødet, blir ikke mange pr.skive.:)
[color=#000000][/color]
Har også prøvd denne med mandler istedenfor paranøtter med like bra resultat
Gir litt mer karbohydrater ca 60 på hele brødet
[size=3][/size]


#4

TrillTrall sa for siden:

Antar det brukes så mye kesam og mager kesam for å få opp proteininnholdet i brødet, mager kesam inneholder nesten dobbelt så mye proteiner (12 g kh/100 g) som original kesam (6,2 g kh/100 g).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.