< Tilbake til oversikten

Hvor finner jeg oppskriften på ziggys polarlapper?

#1

Nillomien sa for siden:

søkt. men finner det virkelig ikke..
takk får svar


#2

Kanutten sa for siden:

Ziggys "Polarbrød" Lapper

  • 150 gr cottage cheese, kremost eller rømme (1/2 boks)
  • 75 til 90 gr revet ost (ca. 1,5- 2,0 dl)
  • 3 stk egg
  • Salt, pepper, pizzakrydder, oregano, basilikum mv.

Stivpisk eggehvitene med litt salt for å få de skikkelig stive.

Mos Cottage Cheese, krydder og eggeplommene sammen med en stavmikser, eller klem det ut med en skje. Vend så den krydrete eggeplomme/cottage cheese blandingen og den revne osten forsiktig inn i de piskede eggehvitene med en slikkepott til en jevn deigrøre, slik at alt blir fordelt i eggehvitene i maks 1 minutt, ellers kan de stivpiskede eggehvitene "falle sammen".

Du kan også kutte opp f.eks. skinkebiter eller stekte baconbiter og blande det inn i røren, om du vil det, men det beste er nok å ha en skje med deigrøra på bakepapiret først, deretter ha på ønsket fyll, for så å dekke over med mere deigrøre.

Settes på en stekeplate med bakepapir med spiseskje. Jeg har på litt mere pizzakrydder el.l. etter at jeg har laget lappene på stekeplaten, syns de ser best ut da.

Lag ca 8- 10 slike Polarbrød lapper, alt etter hvor store/små du vil ha dem. Husk at de "flyter" ut under steking. Stekes midt i ovnen på ca 175°C i ca. 25 minutter eller mere, til de har fått en gyllenbrun farge.

Smaker godt med pølse, ost, skinke og majones mv.

Disse Polarbrød lappene passer også utmerket til å bruke som minipizzaer, hvor en har på litt pizzasaus med lite karbo, kjøtt, skinke, sopp, løk mv. toppet med ost og pizzakrydder. Snadder!!

Har du på ost og skinke, eller har laget minipizzaer, smaker det godt når du varmer dem opp i mikro'n... da blir det som et godt, varmt ostesmørbrød...

Og en ting til... disse kan også brukes som pølsebrød/lompe når du har pølser på menyen. Da er det bare å ha på det man ønsker, rekesalat, dressing mv...

Lager store porsjoner av disse om gangen, da de passer godt til en travel frokost og...

Enjoy!!!



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.