Nakkinekki sa for siden:
Jeg får daglig "Dagens rett" fra Aperitif og idag fikk jeg denne;
Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
2 bryststykker av kokt høns eller kylling
2 løk
1 fedd hvitløk
1 ts karri
½ ts gurkemeie
½ ts malt koriander
1/8 ts kajennepepper
2 ss hvetemel
1 l hønsekraft
saft av ½ sitron
¾ dl ris
Fremgangsmåte:
Skjær det kokte kjøttet i strimler. Løk og hvitløk hakkes fint. Disse tre ingrediensene, sammen med karri, surres i smør til løken er blank.
Tilsett de andre krydderne og la steke et minutt før du strør på hvetemel som du rører godt inn og lar surre ett minutt.
Spe med hønsekraften og la suppen koke ca. 10 minutter.
Smak til med sitronsaft og ha i kokt ris like før servering.
www.aperitif.no/utskrift_matoppskrift.db2?bid=131034
Dropp hvetemel og ris.
Bruk kun 100g løk.
Da blir det ikke mange karber.