Disse muffinsene passer både til middag og lunsj. Jeg dobler oppskriften, og fryser de ned to og to. Da er det bare å putte de rett fra fryseren og inn i microen på full effekt i to minutter.
Pizzamuffins - 10 stk
Ingredienser bunn:
40 g Bakemiks
1 ss Fiberhusk
1/2 ts salt
1 dl vann
30 g olje
40 g revet ost
Fremgangsmåte:
Smør formene lett med litt olje. Jeg anbefaler å bruke muffinsformer fra Rimi av merket Euroshopper eller andre store former uten "trekkspill" på sidene.
Bland alle ingrediensene, bortsett fra osten, i en bolle og rør til du får en klumpefri røre. Hvis du prøver en annen melerstatning enn bakemiks kan det hende du må bruke mer eller mindre mengde enn det som står i oppskriften. Røra skal være omtrent som pannekakerøre. Jeg anbefaler deg å prøve med en liten røre først, for å se hvordan det blir. Soyaprotein er prøvd, og det ble ikke bra.
Rør in osten, og fordel røra i 10 store muffinsformer, ca 3/4 ss i hver form. La det hvile i ca 10 min, så fiberhusken får tid til å svelle.
Legg 1-2 ss ønsket fyll i hver muffinsform og strø over ca 10 g ost.
Stek i ca 20 min ved 200 grader (varmluft).
Næringsinnhold pr stk, uten fyll: Kcal: 57 Protein: 4,3 g - 30% Karbohydrat: 0,3 g - 2% Fett: 4,3 g - 68%
Forslag til fyll:
Enkel kjøttsaus (til 20 muffins)
Ingredienser:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1-2 ts tomatpurè
1 boks hakkede tomater
1 liten boks sjaminjonger
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts pizzakrydder
Brun kjøttdeig/karbonadedeig sammen med finhakked løk og hvitløk
Rør inn tomatpurè, tilsett resten av ingrediensene, og la det småputre noen minutter.
Næringsinnhold pr muffins med kjøttsaus og ost: Kcal: 137 Protein: 10,8 g - 32% Karbohydrat: 0,9 g - 3% Fett: 9,8 g - 65%
Jeg har prøvd med bakepro også.. det funka like bra, men jeg måtte bruke litt mer av det enn av bakemiksen.. Du kan sikkert bruke soyaprotein og sånn også, men da må du prøve deg frem med litt og litt.. Røra skal være omtrent som pannekakerøre før du tar oppi osten :)
Disse virket jo kjempepraktisk! Jeg har lett etter noe enkelt å ha med på jobb og ikke minst som kan fryses. Men, hva er fiberhusk? Hvor får jeg kjøpt det? Og trenger jeg det egentlig til røra? Beklager om dette er noe som det er spurt om 100 ganger her inne allerede....
Jeg er i full sving nå, men jeg skjønner ikke den karbohydrat utregningen din?
Jeg har bare regnet på kjøttsausen og dersom den er til 10 muffins så kan det jo ikke stemme.
Bare boksen med tomaten drar jo over alene? Så kommer jo tomatpure og løk i tillegg. Hvis ikke du har fått tak i en boks tomater omtrent uten karbohydrater og bruker en bittebitteliten løk da:)
Kjøttsausen er til dobbel porsjon (20 muffins) ;o) Boksen med tomater er fra Landlord (Rema1000), og har 1,5 g kh pr 100 g vare, og min halve løk veide noe sånn som 75 g eller noe ;)
Tror ikke hun mente at hele den kjøttsausen sku brukes på bare 10 muffins. Det var jo bare EN spiseskje pr muffins. Og tipper den kjøttsausen har MYE mer enn 10 spiseskjeer.
Må være enig at jeg er ingen super baker altså. Jeg klarer fint å få til ting etter oppskrifter.
Men når det gjelder å bytte ut ett produkt med noe annet, da er jeg rimelig blank. Jeg aner ikke hvilken egenskaper glutenmel har i forhold til bakemix og fiberhusk.
Men da er det vel egentlig bare å prøve seg fram. Synd dette er ganske dyre produkter, så litt kjett å prøve seg alt for mye fram også;)
Men det er kanskje noen andre her som vet hvilken egenskaper glutenmelet har i forhold til fiberhusk og bakemixen.
Bakemiks består av gluten og melkeprotein.. Har du noe annet enn glutenmel i tillegg, f.eks soyaprotein, kan du jo prøve 50/50 av hver.. Og reduser gjerne oppskriften når du prøver, så slipper du å kaste bort så mye av produktene hvis det ikke funker.
Jeg vet at gluten er den bestanddelen i melet som holder deiger sammen, brød med glutenfritt mel henger ikke så godt sammen og hever ikke så godt. Så fiberhusk kan byttes ut med glutenmel i en del sammenhenger i alle fall. Gjorde det selv i solsikkebrød i helgen og det ble minst like godt. :)
Disse har hverken gjær, egg eller bakepulver i seg så de skal ikke heve, bare henge sammen, så jeg tror kanskje det blir litt smør på flesk å bruke fiberhusk hvis man bytter ut all bakemiksen med glutenmel ;)
Samboeren min er storforbruker av disse pizzamuffinsene, så jeg kan godt gjøre et forsøk med glutenmel/soyaprotein.. jeg må bare i butikken å kjøpe mere ost først ;)
Så hvis jeg forstår dere rett så gjør glutenmelet at baksten henger sammen altså. Men da kan det jo være at jeg kan bruke glutenmelet og kutte ut fiberhusken.
Jeg har JBKM da, men det er vel ingen vits å bruke det her eller?
Da er det vel bare å finne ut om den soyaproteinbiten i bakemixen er ett must for at det skal bli muffens da? hehe
Da er jeg klar til å begynne å handle boks med tomater på Rema. Min var Eldorado og har 3.6 pr 100 gram.:eek: Riktignok med hvitløken og pizzakrydderet da (oregano)
Jeg bakte jo brød med det melet, og det ble bra. Da var det riktig nok med litt CC og kruskakli, men syntes ikke brødet ble det helt store. Litt for vått;)
Men tror disse rundstykkene med kjøttsaus hadde vært knall som frokost:D
Marius
PSST!! Om det ikke fungerer med det melet mitt kommer jeg til å kjøpe slik bakemix også. Ser det er flere steder man skal bruke det.
Kanskje man kan bruke en blanding av glutenmel og kruskakli.. da vil de bli litt grovere, men.. Skal teste det også, hvis det ikke funker med bare glutenmel ;)
Legg ut rapport om resultatet på de også da! :) Jeg er skeptisk til soya som jo er en av hoveddelene i bakemixen så om de blir gode med glutenmel og kruskakli skal jeg lage sånne. Har laget porsjonsomeletter, men synes ikke de var så overvettes gode.
Jeg trodde det, men ser nå at det ikke er det. Uansett har de det ikke i noen av de butikkene jeg har nærmest der jeg bor eller der Lille Gubben bor så...
Hvem er det du spør nå? Om det er meg - jeg bruker ikke bakemix. :) Gidder ikke bestille på nett og når butikkene rundt meg (frekventerer både Mega, Rimi, Rema, Kiwi, Bunnpris og Prix etter behov) ikke har det så får det bare være. :)
De så utrolig gode ut! Må kjøpe meg bakemiks igjen nå skjønner jeg. At jeg ikke så denne oppskriften før jeg bestilte meg flere vitaminer fra ketolyse.no.. Jaja, sånn går det!
Nå har jeg laget pizzamuffins med soyaprotein istede for bakemix :nei:
Det er ikke å anbefale :lol: Konsistensen ble helt merkelig! Smaken også.. Fyllet var godt da :ja:
Da har jeg laget disse! De ble kjempegode! Men hadde ikke nok av de store muffinsformene, så måtte bruke de små. De fløt litt ut, men smaken var nå der likevel da ;-)
Slet litt med å få de ut av forma når jeg skulle spise de, så endte opp med å spise med skje. Er det kanskje lettere å få de ut når de er kalde?
De første gangene jeg lagde disse ble de helt perfekte og knallgode, jeg falt virkelig pladask :hearts:
Men så....
Jeg lagde muffins tidligere idag, har fulgt oppskriften, veid og målt alt. Blandet godt har jeg også gjort. Har stekt på 200 grader i 20 minutter og de så veldig fine ut når jeg tok de ut av ovnen. Lot de kjøle seg ned i formen. Når jeg nå kommer hjem fra trening og gleder meg til noen deeilige muffins til kvelds, så henger de ikke sammen når jeg skal ta de ut av formen :eek: De blir liksom delt i to deler (over- og underdel)...
Så nå må jeg finne på noe lurt når jeg skal lage disse neste gang (imorgen?). Skal jeg spe på med ost eller bakemiks? Noen stalltips?
Nå har jeg laget pizzamuffins. Hadde litt bakepulver i røren. Måtte spise det med gaffel av muffinsformen. Hadde taco saus og gurkemole på toppen ble det en fin liten kveldsrett.
Knallgodt:spisesnak
De var kjempegode. Jeg har både silikon former og et metallbrett med muffinsformer. Glemte å smøre metallbrettet :confused:, så de blei bare ei smørje når jeg prøvde å få de ut. Så de måtte spises med gaffel.
Dumt av meg og ikke lese HELE tråden før jeg begynte.. men samtidig er det en "lang og tungvinn" måte å finne ut hva man skal ha til middag, så kjære Lisbeth: kan du endre det aller første innlegget ditt og skrive at
SOYAPROTEIN IKKE er å anbefale... :confused: Totalt mislykket middag i dag, for jeg brukte det og det var helt sånn gummistrikkekkel konsistens..
ble salaten med skinkebiter og ost for min del!
Får få tak i Ketolyse Bakemix jeg og nå skjønner jeg! :)
Ser at flere her har hatt problemer med at muffinsen har satt seg fast i formen. Jeg har aldri hatt det problemet..inntil i går.. Var tom for de formene jeg vanligvis bruker (Euroshopper sine, kjøpt på Rimi), så jeg brukte Landlord sine, og muffinsene satt bom fast.:(
Euroshopper sine er mye glattere enn de fleste andre, har ikke sånn "trekkspill" på sidene. Får man ikke tak i glatte former kan det være lurt å smøre dem med litt olje før man fyller dem. :)
Noen som kan fortelle om det helt sikkert fungerte å smøre de landlordformene? Jeg har kun landlordformer og har en kjøttdeig som må brukes og har lyst til å lage disse muffinsene.. Jeg kan sikkert smøre muffinspannen, men jeg er redd for å ende opp med muffins som sitter fast igjen.. Jeg pleier vanligvis å ha slike former som er glatte, men sist kjøpte jeg på rema fordi jeg kom på at jeg manglet der og da..
Jeg lager disse ofte, og bunnen smaker egentilig ikke så mye. Men det gjør fyllet. Lager disse med taco smak og har guacamole og tacosaus på toppen. Smaker helt utmerket. Grei konsistens og.
Lagde disse til middag i dag. Hvis jeg lager dem igjen, blir det definitivt i silikonform! Bunnen smakte ikke så mye, men jeg synes heller ikke den var svampeaktig, så jeg lager dem sikkert igjen :)
Et lite tips: Ikke spis dere helt mette på disse. Det gjorde nemlig jeg, og mettheten gir seg aldri. Det er som om de ligger der og sveller og sveller i magen :p
Disse lagde jeg idag. Like godt som alltid. Lagde 3 dobbel posjon, dette blir lunsj mat fremover. ANBEFALES!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.