nonta sa for siden:
125 g bakemix
100g malte mandler
1 ss bakepulver
0,5 ts salt
1,5 ss sukrinmelis /søtstoff (muligens litt mer, smak til)
1 stort egg
1,2 dl kremfløte
25 g. usaltet smør
Litt kanel/ vanilje (essens eller malt vaniljestang)
Bland det tørre.
Egg og fløte blandes. Blandes med det tørre. Samles til en deig. Smøret smeltes og røres inn. Deigen bearbeides til den er smidig.
Deigen deles i 18 emner ca, og rulles til små boller. Jeg trengte veldig lite mel til dette, men rullet de i hånden så ikke de skulle sette seg fast i benken.
Presset bollene litt flate, og lagde hull i de med enden på en tresleiv. Dyppet sleiva jevnlig i bakemix så deigen skulle slippe taket.
Steikte de i (masse) ghee på 3/4 dels varme i ei gryte. Ikke for mange om gangen, de steikes fort.. Må snus.
annen olje eller margarin kan brukes framfor ghee, men ikke meierismør. Hvis oljen blir for varm, trekk den av platen for å senke temperaturen litt.
Utrolig mettende (De suger til seg en del fett) og hendig å ta med seg. (bare husk serviett)
Er det noen som tør å prøve å lage disse da? :p:D
Edit: Som med ekte smultringer var de best med en gang.. Dagen etterpå var de ikke særlig søte, og mer ok som brød substitutt..Litt kokossmak i de syntes jeg av en eller annen merkelig grunn.