Dette er en mørk sjokolade som den lokale Mega-butikken selger, aldri sett eller hørt om før. Noen som har prøvd den? Bra kvalitet?
Er hollandsk sjokolade.
Bruker vanligvis Lindt 85%, men den får jeg bare fatt i når jeg er ute og reiser, siden ingen lokale butikker selger Lindt:( Helsekosten her selger 86% Brut, men den kom veldig dårlig ut på sjokoladetesten til Mat&Helse, samtidig som jeg ikke syns den var allverden på smak sammenlignet med en del andre merker jeg har prøvd.
Var en test i Mat&Helse for en tid tilbake som hadde testet de ulike mørke sjokoladene for kakaoinnhold, sukkermengder, smak, pris og en hel masse annet, men fant ikke igjen bladet nå.
Lurte bare på om dette var en bra type eller jeg heller skulle anstrenge meg litt for og få fatt i Lindt eller Green&Blacks feks
Jeg tror ikke vi skal bry oss for mye om hva Mat & Helse sier i den sjokoladetesten. I denne testen mener jeg de overdriver litt om hva som er sunt og ikke sunt. Hvor mye sunnere er f. eks. 1. plassen kontra 5. plass egentlig? 2%, 5 % eller 10 % sunnere? Jeg tror ikke forskjellene er så store jeg. Jo, sukker er usunt men i mørk sjokolade så er det så lite sukker at det utgjør vel ikke så veldig mye i gram uansett. Man må ha sunne tanker og ikke bli for ekstreme heller når man snakker om hva som er mest sunt og ikke. Og når man spiser lavkarbo så får man jo i seg mye mindre sukker enn før uansett så litt mørk sjokolade av og til gjør bare godt.
Bare man får i seg ekte mørk sjokolade (som inneholder 70 % kakao og over) så er det vel det samme hvilken type man spiser. Hver enkelt må jo finne sin favoritt og la smaksløkene avgjøre valget. Green & Black’s sjokolade er kjempegod den og sunn men jeg vil ikke spise den hele tiden bare fordi den vant en test. Det er jo masse andre gode sjokolader også, som Freia Dark, Lindt, Droste osv. Jeg vil ha litt variasjon. Men det var meg da...
Her er min test av mørk sjokolade;
Velg din favoritt, bare det står tallet 70 % og over på esken, da er du sikker på at den er veldig sunn.:)
DJ - jeg har ikke lest artikkelen i M&H - men jeg velger å tro at det ikke er sukkerinnholdet som avgjorde hvem som vant (altså - jeg vil tro det..), men fetttype og kakaoinnhold.
Jeg har lest her inne et sted at om en sjokolade inneholder mere enn 80 (eller var det 75 eller 85?) kakao - så er det brukt en prosess som gjør at fettstoffene blir transfett (eller noe sånt..)
Hm.. innmari diffust innlegg av meg dette.. men jeg mener at det ER et poeng hvilken type sjokolade man kjøper.. :cool:
men om man fra før av spiser "perfekt" og vil forbedre ennå mere, så er dette ting man kan se på. for meg så er alle fremskritt til det bedre. dvs at om jeg spiser bocca istedet for melkesjokolade, så har jeg allerede forbedret meg ;) og hvis jeg så går over til lindt 70% så har jeg forbedret meg ennå mere. :)
det jeg mener er at .... eh... hmm.. klarer ikke å finne et spes poeng, annet enn at for MEG så har ikke typen sjokolade så mye å si, for jeg har nok andre ting som jeg burde forbedre i kosten føre jeg ser på de detaljene :)
noen som skjønte hva jeg mente?
:klem:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.