< Tilbake til oversikten

Kylling-bacon-ost-suppe!

#1

Gange sa for siden:

Dette er berre ein liten middagsrett.

Er student, så har veldig lita tid til matlaging, men denne er ein favoritt hos meg.

Lag kyllingsuppa,
Kok 3dl fløte med halv chili, 1 raud paprika og salt og pepar.
Kutt det opp.
Kok opp, la stå nokre minuttar, så fløten trekker til seg smaken.
Sil av paprikaen og chilien, bland fløten med 5dl buljongvatn.
Ha oppi kyllingkraft, bruker vanleg kyllingkraft, nok til 8dl væske.

Steik kylling, eg brukar kyllingfilet. kutt det i strimler. Krydra den godt, eg brukar vanleg chili og lime krydder, men sitronpepar og salt funke også veldig bra.

Steik bacon i smør. ikkje la den bli crunchy og hard. men sånn akkurat passe.

Rasp noko ost.

La kyllingen og baconen stå til kjøling mens du lager suppa. den kokande varme suppa varmet det oppigjen til perfekt tilstand!

Ta skåla di, fyll bunnen med raspet ost, mengde etter smak, eg bruke vanleg gouda ost.
legg så bacon oppå der, legger det i sirklar rundt kanten.
Legg kyllingen inni sirklane.

Hell suppe over i skåla, slik at det omtrent dekkjar alt. Topp med litt nyklippa mynte eller graslauk (ikkje naudsynt, men ser bra ut).

Slik kan du spisa veldig godt, og framleis imponera dei små studinene med velsmakande gourmet mat. ;)



#3

Imp sa for siden:

Denne lagde jeg i dag. Men jeg syns kanskje du bruker litt mye tid på dette, litt mye styr? Du må i hvert fall bruke mye mer tid enn meg. Jeg gadd ikke sile av grønnsakene, bare moste det med stavmikser. Og blandet ikke i kraften etterpå, jeg bare hadde i all væsken i kjelen og kokte det sammen. Stekte kylling mens suppa kokte og hadde i kyllingen etterpå. Droppet bacon da vi ikke hadde det, og raspet ost drysset vi oppå.

Var en kjempegod suppe! Og kul farge ble det på den =)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.