500 g renset blomkål
1 l grønnsaksbuljong
100 g bacon i små terninger
150 g renset sopp i biter
1 ss smør
2 dl rømme
1 fedd hvitløk, hakket
salt og pepper
1 ss reven hvitost
1 ss hakket frisk kruspersille
1 ss hakket frisk gressløk
Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form. Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til den er knapt mør. La blomkålen renne av, og legg den i formen.
Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.
Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.
Tips: Prøv gjerne å blande blomkål og brokkoli i denne formen.
Jeg hadde denne til middag ¨nå, og den er utrolig god asså :sikle: Fantastisk:heia:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.