< Tilbake til oversikten

Blomkålgrateng med bacon og ost. VG-oppskrift

#1

Tone-G sa for siden:

Kilde VG www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3178

Antall porsjoner: 4

500 g renset blomkål
1 l grønnsaksbuljong
100 g bacon i små terninger
150 g renset sopp i biter
1 ss smør
2 dl rømme
1 fedd hvitløk, hakket
salt og pepper
1 ss reven hvitost
1 ss hakket frisk kruspersille
1 ss hakket frisk gressløk

Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form. Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til den er knapt mør. La blomkålen renne av, og legg den i formen.
Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.
Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.
Tips: Prøv gjerne å blande blomkål og brokkoli i denne formen.


#2

MarensLille... sa for siden:

Mmmmmm, takk for tips... That's what's for dinner tomorrow :D


#3

Kanutten sa for siden:

Skal lage det i kveld jeg slik at jeg har til lunsj i morgen... :sikle:


#4

Tone-G sa for siden:

Kan nesten ikke vente med å bli lavkarber igjen :lol:


#5

Imp sa for siden:

Jeg så den der, har lagt den til favoritter og prøver den i neste uke. =)


#6

Tone-G sa for siden:

Nå er jeg spent, er det noen som har prøvd denne?


#7

Tone-G sa for siden:

Nam! Dette er godt:sikle: istede for persille og gressløk, hadde jeg i finkuttet purre. Herregud for et måltid! Anbefales!


#8

Señora sa for siden:

Den var kjempegod, også uten persille/gressløk (for det hadde jeg ikke).


#9

Tone-G sa for siden:

Det var så godt at jeg fikk lyst til å slikke tallerknen ren etterpå :lol:


#10

Tone-G sa for siden:

Denne skal jeg ha til middag i morra! :ja:

Dere burde prøve denne, for denne retten smaker helt nydelig.. Nam! :sikle:


#11

Tone-G sa for siden:

Dette har virkelig blitt min favoritt :sikle: Skal til å nyte denne nå :)


#12

LivingDeadDOll sa for siden:

Denne står i ovnen nå :) Puttet også noen biter med spekeskinke oppi og løk. Tror denne også er god med creme fraiche(?) istedenfor rømme.


#13

LivingDeadDOll sa for siden:

Rømmen skilte seg!? Hva gjorde jeg galt?


#14

Tone-G sa for siden:

Det gjorde vel ikke noe om rømmen skilte seg?

Hadde du masse rømme på?

Jeg hadde denne til middag ¨nå, og den er utrolig god asså :sikle: Fantastisk:heia:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.