< Tilbake til oversikten

Marinert ost

#1

Gerd sa for siden:

Marinert ost
(Norvegia eller annen fet gulost)

Ta et rent glass, type syltetøyglass og ha i:

2dl. olje, kaldpresset (jeg brukte olivenolje)
1 middels stor chili, renset og delt i biter
1 stk kinesisk hvitløk, delt i biter (eller 2-3 fedd vanlig hvitløk)
1ss oregano
En liten dæsj salt og pepper.
- blandes litt med ei skje.

Så deler du opp osten i ønskede biter og fyller opp i oljen, slik at all ost dekkes.

Skru på lokk og settes kjølig.

Brukes i salater… nammenam

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2411&amp;albumid=327&amp;dl=1284038660&amp;thumb=1[/img]


#2

christine76 sa for siden:

Høres deilig ut! Hvor lenge bør den stå og marinere?


#3

Furine sa for siden:

God ide å lage sjølv! Såg når eg var i Norge i sommar at det fanst marinert Norvegia og Jarlsbergost. NAM!


#4

Idamor sa for siden:

Og hvor lenge er osten holdbar når du gjør slik?


#5

Gerd sa for siden:

Jeg tar den i bruk dagen etter jeg har laget den. :ja:

Ja, og de er dyre, syns jeg :ja: Det er best det man lager sjøl :D

Usikker.... Her blir en slik porsjon borte på ei uke.... Så har ikke fått testa hvor lang tid det tar før det er "dårlig" ;)

Men 2-3 uker tenker jeg i vertfall. :)


#6

Yonah sa for siden:

Nammenam! Takk Gerd! Dette skal jeg lage, for den ferdig marinerte til norvegia er grisedyr!


#7

Gerd sa for siden:

Ja, altfor dyr!


#8

Zincite sa for siden:

Dette hadde jeg nesten glemt at går an. Jeg fant noen lignende oppskrifter for et par år siden, og jeg husker jeg testet ut med valnøtter i et glass og oliven i et annet glass sammen med osten. Og litt eddik i marinaden. Og hele grønnpepperkorn.


#9

Kanutten sa for siden:

:sikle: Det er snaddermat!!

Men prøv å marinere osten i cognac/whiskey.. DET er snadder det!! :sikle:
Juleost... :ja: og finfin julegave! :gave:


#10

Maramara sa for siden:

Så perfekt!! Det her skal jeg lage til helgen!! Jammi :D:D


#11

Kitt sa for siden:

Jeg tenkte å gi det bort i julegave. Både mamma og svigermor spiste masse da de var her til middag for noen uker siden!
Jeg hadde laget en som Gerd sin, men uten krydder og en med hvitløk og persille! Begge er gode, men ganske forskjellige, syns jeg!
Bruker Landlord sin hvitost, jeg. Den blir så god av å ligge i oljen at jeg ikke har byttet til noen annen type! Ja, også bruker jeg rapsolje. Mindre smak i den, da!

Siste runden jeg laget, har stått i kjøleskapet snart 3 uker og blir bare bedre og bedre!:spisesnak


#12

e84 sa for siden:

yummie! dette må prøves. takker gerd :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.