< Tilbake til oversikten

Hvor mange karbohydrater er det i denne? (Atkinssjokolade)

#1

ketolysebloggen.blogg.no sa for siden:

Det står bak :

Karbohydrater 14
Hvorav sukkerarter 1,5
Hvorav sukkeralkoholer 13
- Hvorav malitol 13

Frempå sjokoladen står det:
Only 1,8g Net Carbs*

*Counting Carbs? This bar only has 1,8 grams of NET carbs. The Net Carb Count help you count carbs that impact blood sugar. Good carbs, those that are better for you, have a lower blood sugar impact.

Er forresten "Atkins, Crispy Milk Chocolate" det er snakk om. Jeg spiste hele, så om det er kun 1,8 karbo i hele så er det for godt til å være sant :D Fyyy så god!! Smaker jo bedre enn de fleste sjokolader jo!


#2

Gerd sa for siden:

1,8 :ja:


#3

nellie sa for siden:

Hvis man skal være litt pirkete, så er det 14 gram karbo i den. Men bare 1.8 av dem skal registreres av kroppen din. Sånn er det med sukkeralkoholer:)

De små er er så gode:sikle:


#4

marjusen sa for siden:

Det er net carbs som telles her ja. Sukkeralkoholer skal trekkes fra.

Søk på sukkeralkoholer eller atkinsbar i søkefeltet får du opp masse info om dette. Det blir spurt om nesten engang i uka tror jeg;) Hehe, LES: En overdrivelse kanskje, men det blir spurt om ofte... Det og at folk ikke har gått ned siste ukene, og når dem sier hva dem spiser står det ofte atkinsbar...men mange tåler dem helt fint også:D Så bare prøv deg fram.


#5

Chicac sa for siden:

Hei.

Vet at denne tråden er gammel, men tenkte det var bedre enn å starte ny.

I en Atkins Chocolate Caramel Mousse Bar er det:

Total Carbs: 23
Dietary fiber: 9
Sugar: 1
Sugars Alcohol: 12

Net carbs: 2

Vil det si at det er 2 g som "ødelegger" for ketose? Jeg kan spise 23 karbohydrater daglig å fortsatt være i ketose. Vil det si at jeg kan spise 10 sånne barer og fortsatt ha 3 g "til gode"? Har ikke tenkt til å gjøre det :p, vil bare hjelpe meg å forstå litt bedre når det gjelder Atkins-barene :)


#6

amritam sa for siden:

I prinsippet ja, men det er noen som faktisk får såpass stor blodsukkerstigning av noen sukkeralkoholer at det kan hindre vektnedgang. Dessuten hvis du virkelig spiste 10 stk, er det stor sannsynlighet for at du blir temmelig dårlig i magen ;)


#7

Chicac sa for siden:

Ok :) Da ser vi :) Blir sjelden dårlig i magen av mat/godt. Har et helt sinnsykt matbehov, så kroppen er vant til mye dritt :p


#8

Yrla sa for siden:

Om du ikke blir dårlig i magen av mye maltitol er jeg redd du opptar sukkeret i kroppen via tynntarmen, for ellers vil sukkeret gå videre til tykktarmen og bli til gass etter at bakteriene har kost seg:) Så det er en ulempe med maltitol uansett om man får vondt i magen eller ikke. Men om du gå ned i vekt til tross for inntak av atkins etc så er det ikke noe å tenke på. Jeg venter på usøtet sjokolade fra iherb som jeg skal søte selv; null magevondt og lite blodsukkerstigning:)


#9

Yrla sa for siden:

Selv om de som selger det påstår at man kan trekke fra all maltitolen er ikke det det samme som at noen ikke opptar noe av den. Noen regner med halvparten for å være på den sikre siden. Det er lite næring i slike og det erstatter ikke kroppens næringsbehov, noe som fører til at man spiser like mye og en slik bar i tillegg og da er det litt dumt, synes jeg. Det er ikke slankende ihvertfall. Karbohydratene skal komme fra grønnsaker, ikke maltitol:) Det er viktig å få i seg de små stoffene i grønnsaker siden vi ikke inntar korn, poteter, ris og rotgrønnsaker. Frø og nøtter inneholder også mye bra selvfølgelig, og det er det som er snacks ifølge Torkil, ikke maltitolsøtede barer.


#10

Chicac sa for siden:

Hva er da greia med brød, forresten? Grovt brød har typ 1,2 pr 100....?


#11

Yrla sa for siden:

det tallet stemmer ikke. Brød har mye karbohydrater.


#12

Dietta sa for siden:

Jeg har noen plater av den sjokoladen liggende. Den krever mye søtning. Si fra hvis du finner en fin kombinasjon av søtningsmiddel da, please :)


#13

Yrla sa for siden:

jeg tenker lage konfekt ved å tilsette vaniljeproteinpulver og soyamelk, hasselnøtter og sukrin og suketter. Om jeg tar 12 suketter og 40 g sukrin er det sikkert mer enn nok pr 113 grams plate?

#14

Dietta sa for siden:

Blir spennende å høre om resultatet blir bra :)


#15

senorita sa for siden:

Hvilket brød er det da? Aldri hørt om noen som har så lite..


#16

Yrla sa for siden:

Ja, se på denne jeg ble inspirert av:www.kriweb.no/2012/02/17/proteintrofler/
Hvor mye søtning tok du, som ble for lite? Jeg har konsentrert steviapulver også, men er ikke vant til å bruke den så jeg aner ikke hvor mye jeg skal bruke.


#17

Dietta sa for siden:

:)Å himmel, det er en stund siden nå - og hukommelse, hva er det ?
Jeg smeltet den i hvert fall i en sjokoladesmelter, hadde i litt stevia pulver (mener å huske at det var en liten ts) og ca 1 ts flytende natreen.
Nå måtte jeg ut i kjøleskapet og smake, for jeg har fortsatt igjen fra det forsøket ;) Den er ikke veldig søt, og smaker sterkt, mørkt og kakao. Kankje en litt bitter smak også.
På langt nær så søt som melkesjokolade, men jeg ville tro at den funker fint i en kake, hvor deigen er søtet i seg selv også.
Egentlig var det ikke mye søtning jeg hadde i, men skal den være spisesøt, må det nok litt større mengder til ja.
Blir spennende å høre hvordan det går med dine :)


#18

Yrla sa for siden:

Takk. Jeg ser at i tagatosesjokoladen er 45 % av sjokoladen søtet med tagatose, det er mye. Jeg tror tagatesse søter i større grad enn farin t.o.m. så å ta 113 g sukrin skulle ikke bli for søtt i teorien, tenker jeg. Man kan altså tenke at man kan ta like mye som det er sjokolade!:) Den er for søt for noen, men jeg liker det søtt. Å blande inn nøtter og annet hjelper. Litt fløte/melk hjelper også. Jeg vet den er bitter derfor vil jeg blande den ut. Morsomt dette. Jeg har bestilt fem plater. Den siste jeg smelter om blir nok perfekt:)


#19

Dolsi sa for siden:

Kjøpte meg en Atkinssjokolade her en dag og jeg ble veldig skuffet.
Syntes den smakte lite og kvalm ble jeg også.
Like greit da så holder jeg meg unna dem :)


#20

Yrla sa for siden:

Yes, it doesn't do much for you. Jeg håper vi kan bli eksperter på hjemmelaget sjokolade og dele oppskrifter her inne så slipper vi alle de ingrediensene som er i atkins og diverse andre produkter.

#21

Yrla sa for siden:

Sånn nå har jeg lagd sjokoladefudge. Jeg ønsket en proteinberiket sjokolade og jeg fikk det til synes jeg. Jeg glemte å tilsette mandelsmør men men.Resultatet minner om atkins decadense.
Her kan du se hva jeg gjorde.

14 stk
1 hel mørk sjokoladeplate, 113 g, fra ghiradelli uten søtning(Iherb har denne)
12 suketter hvis du liker mild søtsmak, ellers ta flere

en klype salt
50 g sukrinmelis (helsekost/Jacobs)
32 g proteinpulver (jeg bruker her eggehviteprotein uten smak fra Now)
1 teskje vaniljepulver
½ ts pulverkaffe i ørlite grann kokt vann
1/2 dl soyamelk (melk og fløte kan også brukes)
Varm opp soyamelk og en skvett vann til kaffepulveret og løs opp sukettene i denne blandingen. Hakk sjokoladen og smelt i en bolle over kokende vann i en kjele. Tilsett den søte kaffemelken og rør rundt før du tilsetter det i det tørre som er blandet sammen på forhånd.
pr stk
52,86 kcal
14,49 g
4,46 g fett
2,95 g protein
1,69 g karb



#23

Yrla sa for siden:

Forestill deg 14 mørke glatte kuler:)

#24

Dietta sa for siden:

Så flott Yrla :D Tusen takk :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.