< Tilbake til oversikten

Fallgruber med baking uten sukker?

#1

Ebei sa for siden:

Hei folkens

Jeg har gjordt flere forsøk på å få til mandelbunn til det som bl.a. kalles "Suksesskake" men mandelbunnen ender opp knallhard og porøs. Skulle vel i utgangspunktet være en av de enkleste oppskriftene å konvertere til lavkarbo ettersom bare sukkeret trenger skiftes ut.

Her er oppskriften jeg bruker:

200gr Malte mandler
4 eggehviter 2 eggeplommer
200 gr sukker (her har jeg prøvd både Splenda og Sukrin/Sukrinmelis)
2 spiseskjeer hvetemel
1 teskjed bakepulver

Egg og sukker/søtstoff kjøres til eggedosis i kjøkkenmaskin. Mandlene has i til slutt litt etter litt, så resten av ingrediensene. og røren hellles over i form og stekes 40 min.

Bunnen kommer vanligvis ut saftig og lekker (nesten klissete) når sukker brukes.

Ser at det er flere oppskrifter på lignende kakebunner her inne på forumet og lurer på om disse (og min) oppskrift kan fås til "luftige", eller om problemet er generelt når man ikke bruker ekte sukker? Er ingen bakeekspert, så jeg takker på forhånd for innspill!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.