Er på min 4. dag med lavkarbo og synes dette går strålende! Dette kan jeg leve med. Likevel er jeg veldig usikker på ketosen og hvordan den virker. Tok ketoseprøven allerede 2. dagen og da var den mørk lilla, siden har den vært lysere hele tiden, selv om den gir utslag. Betyr det at jeg ikke er "like mye" i ketose når fargen på stixen er ikke helt mørk?
Takk skal du ha! Var så redd for at jeg fikk noen karbohydrater som jeg ikke var klar over. Nå ble jeg glad!
Bare for å være sikker: det har ingen betydning selv om resultatet er det lyseste (o.5), altså laveste verdien?
Et spørsmål til: Kan jeg få i meg for mye proteiner? Leste noensted at de blir lett omdannet til fett på kroppen.eller var til karbohydrater?
Har kjøpt soyaproteinpulver, er det lurt å bruke mye av, (nesten 0 kh)? Hva med soyamel?
Ja, det kan vel gå an å få i seg for mye proteiner.
Men spiser du normale mengder proteiner, og de grønnsakene du skal, så er fettet det som "fyller resten av måltidet" (viss det går an å si det slik)
Jeg har aldri telt annet enn karbene.
Og litt soyaprotein kan du bruke i bakst og sånn.
Soyaprotein er en renset utgave av soyamel. Soyamel har mer karber (normalt)
Det var til matlaging og baking jeg tenkte på også. På soyamelposen står 3.1 g karbohydrater og proteinet 0.1.
Har ikke for mye muskler og vil ikke miste noe.... leste igjen "noensted" at musklene kan forsvinne med lavkarbo. Har vel lest altfor mye og har ikke erfaring til å tolke og sile informasjonen riktig.
Det er hvis man ikke får i seg nok brennstoff i form av karbohydrater eller fett man tærer på musklene. En del proteinpulvere øker insulinet ganske markant, spesielt whey. Kasein og egg-proteinpulver taes opp tregest. Om du føler at du spiser deg passe mett og får i deg de viktigste næringsstoffene til hvert måltid (protein, karbohydrater (helst i form av grønnsaker)og fett, er det liten grunn til å bekymre seg over for høyt proteininntak. Kroppen vet bedre enn fornuften og begjæret hva den trenger.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.