Hei dere.
Jeg har nå holdt på i 6- 7 uker.
Jeg merker at jeg sluntrer litt med inntak av fett i hverdagene.
Jeg spiser mye mindre av fløte, oster, fett kjøtt osv.
Dette er vel et resultat av at dagene går litt unna + at man kan jo bli rimelig lei av alt fettet.. :/
Jeg kjenner jeg blir litt mer sulten fortere for tiden, noe som sikkert er en helt vanlig konsekvens.
Man skal jo bli mindre sulten, mindre opptatt av mat - det er kanskje der jeg er nå.
Men jeg opplever at jeg får mer lyst på sukkerfri sjokolade, nøtter og lettvinte løsninger.. Det er jo gjerne ikke så bra..
Hvordan har dere andre det her inne? Dere som har holdt på et par mnd?...
I dag har jeg feks spist: Frokost:
1 lollipoppskive med smør, salami og ost på toppen ( i dag flinkere enn ellers!)
Lunsj:
Salat av agurk, sukkererter, osteterninger, neper, egg og reker.
Middag:
Saltet torsk, agurk, grønn paprika, sukkererter, rød paprika og asparges.
Kvelds/snacks:
5 ruter med cloetta.
Kaffe med fløteskvett.
en håndfull paranøtter.
Joda, høres VELDIG kjent ut. Jeg har holdt på i 8 uker og slet litt de siste 14 dager pga besøk hjemmefra. Men jeg kom i ketose igjen et par dager siden og har prøvd å skjerpe meg. Akkurat det med å ta et par biter sukkerfri sjokolade eller det meste lettvinte løsninger er akkurat det jeg har gjort og det er ikke bra. Jeg begynte å bli litt lei av samme maten, uansett hvordan vi forberede det er det i like vel egg, bacon, fløte og kjøtt. Men det hjalp når jeg lagde noen hjemmelaget knekkebrød. De er kjempe gode og føler som jeg er tilbake på sporet igjen :) Dagens meny i dag var:
frokost: 75 gr bacon, 1 knekkbrød med taffel tomat ost
lunch: 25 gr flæskesvor med stekt kjøttdeig og ost gratinert på. Spiste sammen med guacamole
middag: ferske reker og 2 knekkebrød med tomat ost/ skinke ost
dessert: pisket krem med 2 knuste jordbær blandet oppi med 1 rute mørk sjokolade (sukkerfri) raspet på toppen.
Ernærings info:
calorier - 1353
fett - 107,89
karbs - 15,73 (litt for mye - men går ikke ut av kerose for det)
protein - 82,79
Det er dette jeg sliter litt med.
jeg er blitt litt " ufokusert" - hvis du skjønner.
Og da mener jeg ikke umotivert, eller at jeg ikke bryr meg - for jeg gjør det!
Men jeg er litt ufokusert og uintr. på en pussig måte.
Jeg tror jeg rett og slett ikke orker alt smøret og fettet på alt jeg spiser hele tiden..
Er det avgjørende for nedgangen at fettinntaket er på topp?
Jeg skjønner jo at om man småspiser mer fordi man får for lite fett, så er dette en ond sirkel..
Men har det noe å si for forbrenningen? At man minker inntak av fett?
Du kan risikere at kroppen går i sparemdus etterhvert. Fordi den trenger fett for å forbrenne fett, altså å vite at det er nok å ta av og ikke hungersnød på gang.
Jeg teller kun karbohydratene - og det jeg fokuserer mest på er fløte i maten og bacon. Jeg har også blitt introdusert for avocado, og det var meget OK som proteinkilde. Jeg går ned i vekt når jeg ikke prøver meg på brød-erstatning.. Trenger jeg noe å ha pålegg på så steker jeg ostekjeks i mikroen. Salat med fetaost og olje (litt karb), hjemmelaga dressing. Ikke gi opp selv om du er lei, det er faktisk såre enkelt; vil du fortsette nedover eller oppover? ;) Stå på! Vi heier på deg!
Jeg har opplevd at når jeg ikke ha den fett som må inn så stanser vektnedgang. Men jeg pisker en halv dl med fløte og ha oppi noen dropper med wild berries funlight og spiser det, eller lage litt guacamole med avocado, hvitløk og bittegran tomat. Masse fett i avocado ;) Liker du spekemat eller ost? Jeg har blitt litt hekte på taffel tomat ost...:D
Hei!
Takk for godt svar.
Godt å høre at det ikke er helt unormalt dette..
Det er akkurat slik jeg har det. Blir litt uggen av å tenke på egg, fløte, rømme og fett kjøtt.
Litt begymret for å bruke for mye av brøderstatning, men samtidig vet jeg at dette funket veldig bra da jeg brukte dette mer.
Kan øse på med pålegg og blir mett på en mye mer behagerlig måte. ( Psykisk eller? - ikke umulig det)
Men akkurat nå tror jeg at det kan være en god løsning. For i det jeg leste ordet " knekkebrød" ble jeg veldig glad og lettet. hehe..
Bake litt da..
Hvilke knekkis er det du baker? Og hvordan oppbevarer du dem etter de er stekt?
Jeg lagde noen som ble veldig seige og myke da jeg oppbevarte de i kakeboks. Endte meg at jeg kastet alt sammen..
Når jeg sliter med fettet (og matlei genrellt) lager jeg asiatisk. Med masse krydder :ja: Utrolig hvor mye olje man får i en wok uten å merke det når det er litt spicy :D
Hei. :)
Takk for gode ord!
Ja, det er det med brøderstatning jeg er litt bekymret for.
Selv om det frister veldig akkurat nå, er jeg veldig redd for å spise for mye lollipoppbrød eller knekkebrød. Rart at noen skal reagere på dette mens andre kan spise mengder uten at vekten stagnerer.. ?
Jeg heier på alle dere også!
:)
Og jeg har veldig troen på at dette funker! Så det er ikke snakk om å gi seg eller gi etter for fristelser der ute...
Jeg bruker "Nannas supergode knekkebrød". De er gode men den andre gang jeg lagde de så riste jeg både solsikkefrø og sesam frø i en tørr veldig varmt stekepanne først. Smaken ble helt noe annet, jeg likte de mye bedre når det hadde litt "toasted" smak. Jeg tok de ut halvveis stekt og brukte pizzacutter for å rute de. Når de var ferdig stekt og helt avkjølt la jeg de inn en brød pose men lukket den ikke tett. Bare la den ligge åpent liksom :) MEN for min del kan jeg ikke spise mer enn max 3 om dagen og ikke hver eneste dag ;) Her er oppskriften:) (jeg brukte gr mål og ingen søtning)
200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø(50g
2,25 dl kli (50g
2ss fiberhusk(store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt
5dl vann
Rør sammen deigen...la den hvile i ti min så fiberhusken får svelle... og smør utover bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul. (dette gjorde jeg når de var halvveis stekt - mye lettere)
Jeg fikk 32 skiver. Stek begge platene samtidig i varmluft 160g 1t 10 min..la platene bytte plass to ganger underveis.
og snu dem med forsiden inn
Jeg som elsker alt som er sprøtt!!! Er i extase
Og ja...bare i underkant av 1 karb pr stk
At noen ikke tåler brøderstatninger må vel ligge i ingrediensene i disse erstatningene? Det er mye merkelige ingredienser ute og rusler, og det er utrolig mange forskjellige oppskrifter. Ville satset på de med mest mulig naturlige ingredienser, det burde gå å lage knekkebrød med egg og f.eks. kokosmel (evt. mandelmel) og kanskje litt krydder. Går det an å smøre utover en langpanne, går det ofte å lage knekkebrød, er bare å tørke dem litt i ovnen etterpå (min erfaring, har smelt sammen mye rart og det meste blir knekkebrød, og så langt har ingenting smakt egg heller:))
Kjøp Cocosa Extra Virigin på helsekosten og ta en spiseskje vær kvell før du legger deg. Da får du i deg en god del fett;). En god natts søvn gir god fett forbrenning. Synes det er veldig greit med cocosa på de dagene jeg vet jaeg har fått i meg for lite fett.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.