Til min store forskrekkelse tok jeg en tur innom helsekosten får å fylle opp "lagret" med Stevia, også får jeg beskjed at det ikke er lov å selge i Norge lenger......:mad:
Den nyheten hadde jeg ikke jeg fått med meg.... Jeg spurte hva slags alternativer man har, og da var svaret "BjørkeSøt xytitol".
Er det noen av dere som har vært bort i dette søtningsmiddelet? Er det egentlig like "naturlig" som Stevia? Grei å bruke i maten??
Jeg er litt seint ute her, men jeg tenkte jeg skulle komme med litt kunnskap fra den norske byråkratimøllen...
I artikkelen på Nettavisen til TV2 står det følgende:
Det er viktigt å lese dette rett. Hvis det er slik det er med sprøytemiddler (jeg er gartner :p) så er det ikke det at Stevia er så altfor farlig, men hver gang en importør ønsker å få fornyet salgsrettigheten på et produkt, så må han legge ved ny undersøkelse på at et produkt ike er farlig. Det kan godt være at importøren fant at konkurransen med "the big boys" ikke var vært det og derfor rett og slett "ikke gadd".
Det er forferdelig synd, siden vi burde hatt flere alternativ til søtning enn de kjemiske fremstilte greiene vi har nå... :(
Problemet LilNoor - er at EU har vedtatt at Stevia er farlig... :rolleyes: Og jeg tviler virkelig på at Mattilsynet kommer til å gå på tvers av EU... :(
Derfor er det ingen som ønsker å svi av 3-400.000 kr på et avslag :nei:
Stevia ble visstnok forbudt etter "gjenopptakningen" av en gammel dustete undersøkelse som viste at stoffet i MYE større doser enn et menneske klarer å få i seg, kunne føre til nedsatt fruktbarhet hos rotter....
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Lurer egentlig på hvorfor SUKKER er godkjent jeg.... Kan de bevise at DET ikke er helsefarlig? :rolleyes:
hmm... kansje noen skulle få mattilsynet til å "miste" papirene på sukker, aspartame, acesulfam-k mfl.? :cool:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.