Idamor sa for siden:
Jeg fikk min oldemors gamle kokebok fra 1960 av bestemor igår, mest av sentimentale grunner egentlig. Men bladde nå gjennom den, og fant en oppskrift på bernaisesaus. Så tenkte å høre med dere "gamle travere" her inne om den virker grei. Sånn lavkarbomessig er den jo helt topp, men har aldri laget bernaisesaus før ;-)
Oppskriften er som følger:
4 eggeplommer
4 ssk smør
1 dcl buljong
1 ssk hakket persille
1 ssk bernaiseekstrakt
Eggeplommene røres tykke i en bolle som settes i vannbad.
Tilsettes buljong og bernaiseekstrakt under sterk omrøring, til sist det kokende smøret teskjevis.
Irøres persille og serveres straks.
Kan man i stedet for persille bruke estragon? Og hva slags type buljong bør man bruke (grønnsaksbuljong eller kjøttbuljong)? Og hvis man ikke har bernaiseekstrakt (som jeg går ut i fra er bernaiseessens), hva kan man da bruke i stedet?
Takk for svar :-)