j0ffen sa for siden:
Hei alle,
Jeg driver ikke med noen form for diett enda, men har vært inne på tanken. Blant annet et par karer på jobb følger ganske strikte regimer, og snakker varmt om det.
Grunnen til at jeg vurderer å planlegge kostholdet mitt nøyere er at jeg har blitt plaget med inflammasjoner i beina (legger og knær) som følge av kondistrening. Jeg liker å jogge utendørs, vil være med på bedriftslaget i fotball og driver litt styrketrening. Spesielt løping på flatt underlag (jogging i asfaltjungelen og fotball) provoserer fram inflammasjonene. Legen min sier jeg er for stor og tung til å løpe, gir meg en resept på betennelsesdempende, og sier jeg skal ta det med ro en måneds tid. Jeg tar pillene og tar det med ro, og så kommer det tilbake når jeg trapper opp trening igjen.
Kostholdet mitt er ganske typisk lite gjennomtenkt norsk. Frokostblanding med yoghurt til frokost, kantinemat til lunsj, middag er vanligvis en form for kjøtt eller fisk med potet eller ris og grønnsaker. Kveldsmaten varierer fra ingenting, via noe frukt eller snop, til solide porsjoner egg&bacon.
Jeg er forresten 25 år, 195cm høy, veier 86-87ish kg. Har en plan for treningen som skal gi meg noen kilo mer muskler, uten at det går ut over utholdenheten. Erfaringsmessig funker det bra for meg.
Tilbake til det jeg egentlig lurer på: Har lavkarbo noen fordeler som gjør at jeg kan få mindre plager med beina? Har hørt om at visse typer mat fremmer produksjon av kroppens egne inflammasjonsdempere, mens andre matvarer kan øke plagene. Har dere noen erfaringer eller kilder som jeg kan lese meg opp på, og finne ut om dette er noe som kan hjelpe meg?