< Tilbake til oversikten

Meieriprodukter

#1

Wiggo sa for siden:

Lurer litt på dette med meieriprodukter, spesiellt melk. Hvordan innvirkning har melk på et lavkarbokosthold? Jeg er veldig glad i melk, og har en mistanke om at det er derfor det går så tregt med min vektreduksjon. Daglig drikker jeg vel mellom en halv og en liter melk,helst H-melk.


#2

Carisma sa for siden:

Melk er ikke lavkarbo :nei:
Det er mye melkesukker i vanlig melk, og det kan nok hemme nedgangen ja. Spesielt ille er melk for de med insulinresistens.


#3

TrillTrall sa for siden:

1 liter h-melk inneholder 46 g karber... Du kommer i alle fall ikke i ketose med det melkeinntaket.


#4

Wiggo sa for siden:

Det var nok det jeg hadde en mistanke om...Fra og med i dag er melk for kalver! :mad::mad:


#5

Megvel sa for siden:

Men kremfløte er lov!


#6

Krøllerellerei sa for siden:

Kremfløte har 2,9 g karbiser, så jeg bruker det i te/kaffe osv.


#7

Photobscura sa for siden:

Det har det alltid vært ;).
Meieriprodukter anser jeg i dag kun som hyggelige innslag i maten, og da tenker jeg på seterrømme i en gryterett eller en bit vellagret ost. Om noe er sunt i meieriprodukter, så er det stort sett bare fettet :).


#8

Debz sa for siden:

Hvis du ikke spiser meieriprodukter (spes. ost osv) til vanlig, og kan ha bare grønnsaker som vokser over jorde, og hvis jeg husker riktig du er også vegetarianer (?) hva spiser du?? Jeg mener ikke å være frekk, jeg bare lurer...jeg syns at det snevre inn veldig med hva vi kan ha og ikke ha. Jeg leser hele tiden at folk spiser ubegrenset brokkoli og blomkål (for eks ref Tara blad artikkel) men det er en del karb i de, så jeg skjønner ikke det heller....:confused:


#9

Iset sa for siden:

Photo var veggis, hun er det ikke nå lenger.


#10

Photobscura sa for siden:

Hahahaha, jeg, vegetarianer? Jeg har vært det, men det er noen år siden. Jeg spiser kjøtt etter all hjertens lyst ;).
Jeg sier da ikke at man IKKE skal spise meieriprodukter, jeg bare setter et lite spørsmål til hvor sunt det er! Jeg tror heller ikke at fete meieriprodukter er usunne, men som kalsiumkilde (som har vært Tines kjepphest i femti år) er det i grunn ganske ubrukelig. Melkefett derimot, er bra fett!
Men nå er det en gang sånn at jeg har kaseinintoleranse, så jeg kan ikke spise så veldig mye meieriprodukter, men det gjelder jo langt fra alle. For dere som tåler meieriprodukter, så spis i vei! Men velg de fete framfor de magre ;).
Det skal ganske mye brokkoli og blomkål til for at karbomengden skal ha noe å si. F.eks brokkoli inneholder 3,2 gram kh pr 100 gram, sånn ca, så jeg skjønner ikke hvordan dette forvirrer deg, Ubegrenset er jo et litt ueheldig ordvalg, for jeg håper virkelig at vi lar oss begrense av det faktum at vi er mette.
Jeg følger ikke et spesielt regime heller, og kan fint ligge på alt mellom 0-50 gr kh om dagen. Jeg anbefaler ikke nybegynner å leve som meg, jeg har holdt på med lavkarbokosthold i en hel liten evighet, og gir råd ut fra den enkeltes kunnskapsnivå, ikke bare ut fra hvordan jeg lever selv. Så hva JEG spiser behøver ikke å påvirke hva DU f.eks spiser. Når alt kommer til alt så må man selv finne ut hva man tåler eller ikke, og hva man trives med eller ikke.

Nå skrev jeg ganske mye, selv om jeg fortsat ikke er hele sikker på hva som var spørsmålet eller om jeg svarte på det ... :o.


#11

Debz sa for siden:

hehe ja sorry, jeg trodde at jeg husket (tydeligvis feil) at du var veldig streng med dietten din så var bare nysjerrige om hva du spiste. Ikke så viktig nå, jeg ser du har dine grunner for ikke å spise visse ting...takk for svaret;)


#12

Photobscura sa for siden:

Måten jeg spiser på virker kanskje streng for andre, men for meg er det vane :). Jeg ligger nok oftere ned mot 0 enn 50, men jeg er ganske versibel, og kan spise litt nøtter/bær/belgefrukt om jeg vil, og innimellom litt syrnede meieriprodukter eller lagret ost, men ikke om jeg skal ned i vekt.
Til daglig så går det mest i kjøtt, litt grønnsaker og smør/smørsauser :).


#13

Anwell sa for siden:

Er ikke melken vi kjoper i butikken ganske sÅ endret pÅ i forskjell til rett fra kua?

Alt blir jo sÅ prossesert mere unaturlig enn for, mindre og mindre fett, mer og mer sukker.Mener melk er ganske feit fra kua? Greit nok ikke lav nok i karbo da heller.

Men er nok ganske unaturlig for oss Å drikke egentlig.


#14

Yonah sa for siden:

Kua gir h-melk, men meieriene homogeniserer den( spalter fettet slik at det ikke legger seg fløterand i kartongene), men ellers er innholdet på melka rett fra kua og h-melk helt det samme. Lettmelk er såklart med mindre fett og skumma enda mindre.


#15

Anwell sa for siden:

Var noe saann jeg tenkte meg, men visste ikke at hel melken var helt lik. Bor i England, her borte er hva de kaller hel melk nesten som flote pa smak. Ikke noe som er godt aa drikke paa engenhaand vil jeg si.

Holder meg til feit god flote:)


#16

Yonah sa for siden:

Melka i England har jeg null peil på, men den er vel kanskje langtidsholdbar den? Da er den kokt også.. Smaker anderledes enn vanlig fersk melk.. Tykkere på et vis..


#17

Lillemy71 sa for siden:

Fersk melk i tank er atskillig mye feitere enn vanlig h-melk, spesielt for de som klarer å levere såkalt premium-melk. Kartongmelk er både pasteurisert og homogenisert. En del ernæringseksperter hevder at denne prosessen gjør noe med melken slik at man "ødelegger" de gode egenskapene og mener at dersom man skal ha melk bør den være rett i fra kua (eller tanken som jeg sier- er gammal avløyer nemlig). I utlandet er det vanlig at melk er sterilisert (eller ultrapasteurisert - varmebeh v/140 grader) og smaker derfor noe anderledes enn vår kartongmelk som bare er vamebeh. v ca 74 grader.


#18

Anwell sa for siden:

Vel har drukket melk rett fra kua engang, kan ikke si det smakte som tine akkurat, men da var den jo varm ogsaa.

Sikker noe forskjell i maaten de gjor det paa her borte, osten er ikke like god heller. Men er ikke saa viktig siden jeg heller ikke drikker melk. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.