Det jeg kanskje syns er mest utfordrende med lavkarbo er at ingrediensene jeg må bruke, om jeg en lørdag f.eks har lyst på pizza, er enten vanskelige å få tak i eller dyrt. Så da jeg kom over denne oppskriften ble jeg både glad og nyskjerrig. Og da det i tillegg er veldig godt så vil jeg selvfølgelig dele med dere her på forumet:
Til en medium stor pizzabunn treger du:
1 stor, grønn squash, raspet (ca 4-5 dl)
2 egg
4 dl raspet ost
krydder (f. eks oregano, basilikum, pepper)
Klem ut så mye vann som mulig av den raspede squashen. Bland squash, egg, ost og krydder godt sammen.
Spre blandingen så gjevnt som mulig ut over en stekeplate med bakepapir på.
La bunnen steke på 225 grader i ca 20 min. til bunnen er gyllen. (eventuelt lenger om man ønsker en sprøere bunn)
La bunnen avkjøles før du legger din favorittblanding av fyll på toppen!
Syns det smaker like godt som vanlig pizza-og samboeren som ikke er lavkarbo var riktig så fornøyd han og! :D
Eg såg ei liknande oppskrift på Racheal Ray. Men den va hvetemel i. Den her ser snax ut. Kanskje eg må prøve den en gong snart. Har enda ikkje funne en pizzaerstatning eg syns funka.. Takk :D
Driver og prøver å lage denne nå. Selv om jeg klemte ut vann av squashen så godt det lot seg gjøre, ble røra fryktelig tynn. Tror det kan lønne seg å la den raspede squashen stå litt med salt, og så få ut mer vann..
Antagelig fikk jeg ikke ut nok vann, og etter all sannsynlighet var osten jeg brukte litt for feit. Bruke litt mindre neste gang.
Stekte røra i pizzapanne, tok ganske lang tid egentlig, og måtte snu den et par ganger.
Hadde på bra med fyll og masse ost, og selv om bunnen var litt "laus" til pizza å være så ble det faktisk veldig godt. Smakte ikke egg i det hele tatt, noe osten nok sørget for. Krydret forøvrig røra med salt og piri-piri, og hadde heit kylling og sjampinjong som fyll.
Gubben forlanger denne på bursdagen sin heller enn kjøpepizza ;)
Den som har fiberhusk kan jo prøve litt av det i for at den ikke skal bli så løs, og/eller johannesbrødkjernemel eller knuste linfrø for å gjøre den tykkere.
Hurra! Dette var jo godt! Er veldig glad i pizza, og ble helt fra meg da jeg prøvde bunnen med bakemixen.....fysj, noe så vondt.
Jeg saltet squashen og lot den renne av i ei sil, og brukte 1 ss fiberhusk. Lot bunnen hvile på benken i 3 timer før jeg brukte den for at den skulle "samle" seg ordentlig. Er knallfornøyd,, dette blir en gjenganger hos meg! Takk!:D
Samme her! Den ble kjempegod! Jeg hadde ikke i fiberhusk, - men lot squashen renne av i et par timer i et dørslag, samt klemte ut det jeg klarte av vann etterpå. Men jeg klarte ikke vente til bunnen ble helt kald, - neste gang skal jeg lage den rett etter jeg har spist, - så fristelsen ikke blir for stor til å ta "snarveien"... :D Men godt ble det! Hadde på rester fra tacoen i går. Mmmmmmm!!!
Denne har jeg laget to ganger nå. Like perfekt og god hver gang! Jeg bare klemte ut vannet godt i nevene, en neve full om gangen,og krystet litt ekstra på det som var ferdigkrystet helt til slutt. Synes dette var bedre enn vanlig pizza! Og prøv gjerne m litt hot tacosaus, små kyllingbiter, sopp. Og små skiver m fersk ingefær er også knallgodt. Bruke lang tid på å sile og salte? Nei, pizzaen ble stiv og fin uten fiberhusk og salt m m. Såå sterk er jeg heller ikke. Men forstekte til deigen ble svakt gyllen og avkjølte før jeg la på fyll (som det stod i oppskriften)
Takk for en deilig oppskrift!
Er det noen som kan fortelle hvordan dette smaker? Jeg har snust på blomkål/squash bunn ganske lenge, men ikke kommet på å gjøre det. Smaker det litt smelta hard ost med pizzafyll?
Jeg skal prøve denne nå. Har 740g (2 små) squash som ble 250g med tynne strimler og litt under 4dl squasj. Jeg har en anelse at jeg bruker for mye, dvs at jeg muligens bruker for fin rasp? Får se hvordan det blir.
Nei det smaker ikke squash.. :-) det er kun for å få en litt grovere struktur på bunnen..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.