Jeg er ny på dette med ED, dvs jeg har gått på ED i fase 1 i godt og vel en uke. Vektnedgang så langt er 4 kg, og er godt fornøyd med det. :)
Da jeg var hos legen fikk jeg utlevert et skriv "Tilberedingsanvisning og tips til smaksvariasjon av Eurodiet". Her står det masse om hva man kan tilsette de ulike produktene ved økt proteinbehov eller som smaksvariasjon.
Men hvordan virker dette inn på vektnedgang i fase 1? Ta eks. omelettene. De smaker IKKE særlig godt "som de er". Men jeg har nå funnet ut at om jeg blander i 1 ss cottage cheese, masse salt, litt pepper, sammen med pulveret og vann, og heller dette over forsiktig stekt squash og paprika, så blir den betrakelig bedre, i allefall spiselig. :D I dag toppet jeg det hele med en "slingse" kokt skinke i biter og 2 "slingser" hvitost, revet i biter. Det smakte nyyydelig! :p Og det står jo på dette skrivet at man kan gjøre det, men fører det til at vektnedgangen forsinkes??
Er dette "etter boka"? Blir ikke dette litt mye kalorier?? Noen som vet? Hvordan pleier dere å tilberede omelettene?
Tips mottas gjerne, da jeg skal gå leeeenge på denne kuren. :o
Hilsen ei som helt klart kunne vært mer begeistret for grønnsaker, men som jobber med saken.
Cottage cheese og hvitost skal du ikke ha før i fase 3. Kjøtt skal du ikke ha før i fase 2. Jeg fikk beskjed at jeg kunne blande inn ett egg i omeletten. For å få den bedre, så steker jeg den sammen med sopp, løk, paprika og squash. Jeg pleier å ha i litt ekstra vann og litt fiberhusk for å regulere magen. Det var de også positive til på klinikken.
Jeg tror du vil få best effekt om du følger dietten bokstavtro. For min del har jeg tenkt sånn at jo mer bokstavtro, jo fortere vektnedgang og jo kortere tid trenger jeg før jeg kan gå over til et mer normalt kosthold igjen. Jeg forstår at de forskjellige produktene ikke smaker så godt, men utrolig nok så venner man seg til smaken etterhvert.
Jeg lagde meg god lunsj idag, riktignok kl 21, da jeg jobber natt nå, men allikevel. Første dagen jeg stekte med omeletten med ost og gressløk synes jeg det smakte helt grusomt. Så leste jeg litt tips og råd her, og nå går alt mye bedre.
Med halvparten av eggepulveret, en bitteliten dæsj skummetmelk for å røre ut pulveret, et egg og salt lager jeg omeletten, og steker litt champignon, gul squash og rød paprika i terninger, før jeg slenger røra oppi. NAM!
Ved siden av dette hadde jeg hodesalat, spinat og noen cherrytomater sammen med en teskje balsamicoeddik
Skikkelig snadderlunsj!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.