Har funnet en kaker oppskrift som jeg tenkte å lage til helga,
må jo kose meg litt:D
Men... det står det 100gr sukrin, og det finnes ikke her,
har derimot funnet Fribol, 0 kh, men da er sp om noen vet om det blir galt med 100 g Fribol mot 100 gr sukrin???
De hadde ikke satt det frem på apoteket. Men de hadde en brosjyre liggende om dropsene, der det også sto noe om søtningsmiddelet. Og da jeg spurte, så fant de det frem til meg. :)
Bakemiddel:
Produktet skal erstatte sukkeret og en del av fettstoffet i bakeoppskrifter. Man fjerner sukkeret fra den aktuelle oppskrift. For å få best resultat bør man blande det med mel og bakepulveret først, og tilsette gradvis til de øvrige ingredienser for at det ikke skal klumpe seg.I tillegg kan man redusere den anviste mengde fettstoff med opp til 50 %. Bakemidlet er som nevnt en kostfiber. Den er søtet med sukralose som er en av de få kunstige søtstoffene som tåler varme (baking, koking) uten å miste søteevnen. Ingredienser bakemiddel:
Polydextrose (E1200)
Antiklumpningsmiddel (silisiumdioksid)
Sukralose (E955) (mindre enn 1g per kilo)
Næringsinnhold per 100 g:
100 kcal
0 gram fett
0 gram karbohydrat
90 gram kostfiber
Her er litt mer info som jeg fant på deres hjemmeside.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.