< Tilbake til oversikten

Linfrø og omega 3

#1

-marie- sa for siden:

Leste en gang på nettet (finner selvfølgelig ikke igjen hvor) at hvis man knuser linfrø så vil fettsyrene bli harske ganske så med en gang, ergo det er lite vits i å kjøpe ferdig knuste linfrø på helsekosten for da vil de gode omega 3'ene være harske.

Noen som vet om dette medfører riktighet? Spør i lys av 'det perfekte ketolysebrødet oppskriften' som jeg prøver meg på i dag :rolleyes:


#2

-marie- sa for siden:

Ingen??


#3

Alkazelters sa for siden:

Jeg tror, at uansett så vil de knuste linfrøenes omega3-fettsyrer bli ødelagt når du steker brødet. Hele frø kan tåle varmen fordi skallet fungerer beskyttende.


#4

-marie- sa for siden:

Det har du sikkert rett i Alkazelters :) Så da tror jeg at fortsetter med hele frø...

Men hvorfor velger da folk å knuse frøene før de benyttes i mat?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.