Snart 4 fullførte uker og vekta beveger seg ikke!
Er en utålmodig sjel skal sies, og det er fullt mulig at
ting rett og slett tar lenger tid men kunne dere kloke
og erfarne ta en titt på menyen min og se om dere ser noen
feller?!
Frokost: Som regel 2 egg og en halv pakke bacon.
Lunsj: Eggerøre på 2 egg og litt fløte. 4 skiver røkelaks.
Middag: 200g løvbiff (med 4 skiver smeltet ost og noen skiver hvitløksmør.)
Jeg er ny på lavkarbo og ingen ekspert. Men kanskje du skal ha litt mer grønnsaker inn i menyen... Jeg stod stille i noen uker, da begynte jeg å spise mer grrønnsaker, drikke mer vann og ta omega-3 kapsler. Det hjalp meg:)
Bare et forslag:)
Hold deg til Skaldeman:) Grønnsaker kan du legge til senere ja.
Om du har ubalanse i systemet fikser kanskje kroppen opp i dette før du går ned, eller det er andre faktorer som ødelegger. Eks for lite fett og for lite mat som er nevnt her tidligere.
Følg kuren 2 mnd til så ser du nok resultater, og gjør du det ikke kan du vurdere å endre diett (eks legge til grønnsaker) da. Jeg vedder mye på at du kommer til å gå ned så lenge du følger Skaldemans råd.
Jeg foreslår at du regner på maten din noen dager, legg gjerne utregningene dine ut her:). Se hvor mange karber du får i deg pr dag, og pr måltid. Se også på hvor mange kcal du får i deg, det kan gi deg en pekepinn på hvor mye mer mat du evt bør legge til.
Regn ut fettkvote ut fra totalen fett/karbo/protein du har fått i deg om dagen, jeg antar at du har lest om fettkvote, den bør være 1(++). Om du regner ut fra prosent bør min 75% være fett. Flere sier også at det lønner seg å ikke ligge på mer enn ca 1 g protein pr kg kroppsvekt pr dag.
Stek alt i godt mer meierismør (jeg steker til og med bacon i det). Mye bacon og salt mat kan forøvrig holde på en del vann, så ha det i bakhodet.
Jeg anbefaler forresten slankekjøttkakene, om du ikke har prøvd de? Metter veldig:)
Et par spørsmål på tampen:
Hvor mye vann drikker du pr dag?
Trener du?
Tusen takk for utfyllende svar!!
Jeg synes jeg bruker godt med smør ved steking, bruker det også til bacon!;) Vann prøver jeg å drikke så mye som mulig, men på jobb blir det ofte bortglemt (må bli flinkere der).
Har en aktiv jobb hvor jeg går hele dagen, så føler jeg får beveget meg en del, men blir vel litt lite puls ved å gå på rett flisegulv!:)
Vekta idag viste 0,4 kg ned ifht forrige søndag, så jeg klamrer med til
håpet!!!:D
Har lest "Spis deg ned i vekt" og er igang med "GI-Null"! Så har jeg kokeboka til Skaldeman.
Kjøttkakene er nesten kvalmende synes jeg, men driver fortsatt å
venner meg til den høye kvoten fett i maten!!:D
I følge GI-null skal man fint kunne spise 12g karbo på 50kg overvekt pluss. Spis grønnsaker, litt grønnsaker kan de fleste spise og du får i deg viktige vitaminer og mineraler.. Prøve med grønnsaker du, og slapp av og la kroppen ordne opp selv.
Nå skriver ikke hovedinnlegger nøyaktig hvor mange gram protein og fett h*n får i seg. Jeg klarer ikke å spise så vledig mye mere enn det der, og jeg er enda mere overvektig og spiser meg godt og vel mett, men jeg spiser grønnsaker i tillegg.. Og hvordan vet dere at vedkommende spiser for lite fett når det ikke står noe om hvor mye. Godt mulig vedkommende faktisk får i seg nok fett. Jeg kunne fint fått i meg mere enn nok fett med den menyen som nevnes over her.
Vær tålmodig - og bli komfortabel med kostholdet du har valgt. NOEN trenger så mye lengre tid før kroppen "skjønner" poenget - andre raser ned fra første uke (dårlig gjort spør du meg...).
Det er mange ting du kan justere på etterhvert - men du fikk en anbefaling om å prøve slik noen uker til først tidligere her.
Jeg har lest skaldeman-boka - og du er nok på rett spor i forhold til den. Bare husk at han er mann og du er kvinne? IKke alltid samme vei fungerer like bra på begge kjønn. HVIS jeg hadde vært deg - hadde jeg gått ned til 25+ slik at du får lagt til litt grønnsaker også - men ikke før du har gitt det noen uker til. En grovregning tilsier at du ligger på mellom 2000 og 2500 kcal alt etter hvor mye smør du bruker og hvor mye bacon en halv pakke er.
Da jeg begynte med lavkarbo - med maks 5gram pr 100 gram og ingen pasta/ris/brød osv - spiste jeg mye mer mat enn jeg hadde spist før. Forbrenningen gikk opp og mageproblemene ble vekke - men vekta bestod... i 6 måneder...(jeg var ca 25+). Først da jeg reduserte kcal begynte nedgangen for meg - uten at jeg sier dette er den FØRSTE justeringen du bør gjøre :) (Selv om det er et faktum at noen av oss har sånne kropper som må ned i kcalorier også...)
Oppsummert:
vær tålmodig, flertallet av oss raser ikke ned i vekt.
vær bevisst på hva du faktisk spiser av kcal og sammensetningen fett/protein/karbo - da først kan du gjøre justeringer :)
bruk tiden på å bli kjent med hvordan kroppen din liker ditt nye kosthold, og orienter deg om hvilke justeringer du kan gjøre (kcal +/-, mer vann, vekk med partystoppere, mer grønnsaker osv.)
drikk MYE vann! Hvis jeg en dag ikke drikker minst 4 liter vann pr dag stopper vektnedgangen tvert... festlig. så en dag da jeg drikker mye pepsimax og lite vann er en "bortkastet" vektnedgangsdag ler
Det som berget meg i 6 mnd var at jeg så at dette kan jeg faktisk leve på siden også - selv om vekta ikke gikk ned. Tatt i betraktning mengdene jeg spiste gikk jeg heller ikke OPP da :)
Dette tror jeg løsner snart - bare ikke gi opp og gi inn for karbomat... du blir garantert skikkelig sjuk - blæh - det ble ihvertfall jeg da jeg i to uker frustrert-spiste meg gjennom alt med 5-og NITTI karbo pr 100 gram...:spisesnak:rolleyes:
[quote=Kamelen;927135] Ifølge skaldeman så skal jeg helst ikke røre grønnsaker før man har gått
ned halvparten av overvekten. Er jo lenge igjen det...:( [quote]
Så fint at du vet nøyaktig hvor mye 4 skiver hvitløkssmør er, for det gjør ikke jeg. Men det er kanskje et standardmål på hvor mye en skive smør er?
Jeg kunne regnet ut ca, men ikke på kalorien/karboen osv riktig.
Jeg har faktisk et tips til (selverfart etter nesten 4 uker stans i vektnedgang). Ikke sikkert det gjelder deg - men spiser du siste måltid sent? Jeg opplever at om jeg "spiser meg ferdig for dagen" før kl 18 - så løsnet det jaggu meg igjen! :)
Dette gjelder meg da spesifikt - jeg er så heldig at jeg kan spise når jeg vil på jobb - og har kjøkken og kjøleskap og mikro tilgjengelig. Måtte nå allikevel dele erfaringen - fordi jeg har stått helt stille i nesten 4 uker og nå går det ned i bra tempo igjen :)
Her er en tabell som viser hva jeg tror hun får i seg.... Legg merke til at jeg har vært raus med alt som har med fett å gjøre, men likevel er det et misforhold mellom fett og proteiner......
Skaldeman snakker mye om forholdstall og dess mer overvekt og karbohydratresistens man har dess høyere skal forholdstallet være. For slankekjøttkakene kan de godt være 2.
Forholdstallet finner man ved å dele andel fett på andel protein pluss andel kh (andel fett/andell protein+kh). Dvs noe som har 15 g fett per 100 g, 15 g protein og 0 kh har et forholdstall på 1. Alt dette står i boka og jeg foreslår at du leser den igjen og gjerne "GI-null" der han også har oppskrifter. Han forklarer hva og hvor mye du skal spise. Og det er som for nesten alle lavkarbodietter, man skal spise når man er sulten og ikke når klokka viser 12 (lunch). Man skal spise seg passe mett og dersom dette blir bare to ganger til dagen så er det greit.
Man skal nesten ikke ha grønnsaker på Skaldeman 50+ og han forklarer hvorfor grundig i boka (har med optimalisering av fettforbrenning og hvor kh-følsom man er). Er du på Skaldeman så følg det slavisk, det er nok det enkleste for deg. Men kanskje du skal bytte til Skaldeman 25+, man må jo ikke nødvendigvis begynne på 50+. :p
Jeg foreslår at du leser bøkene -spis deg ned i vekt og gi-null en gang til. Du trenger jo ikke å lese hele bøkene, men plukke ut de viktigste delene. Uansett lykke til :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.