< Tilbake til oversikten

Ingenting skjer! Gjør jeg det riktig?

#1

Vega sa for siden:

Jeg er relativt ny på lavkarbo, og er på en mellomting mellom Atkins og Lindberg.
Jeg har kuttet ut alt jeg kan av karbohydrater (mellom 20-30gram per dag), leser på pakningene og velger fett isteden. Men etter to uker har det fortsatt ikke skjedd noe! (Annet enn at jeg har viljestyrke jeg ikke trodde fantes i meg)
Greit at jeg er utålmodig, men kanskje jeg ikke gjør det riktig?? Burde ikke midjemålet begynne å minske nå/vekta gå ned? :(
Er det noe jeg bør forandre på?
ALLE TIPS MOTTAS MED STOR TAKK!


#2

Carisma sa for siden:

Om du gjør det riktig er vanskelig å si uten å vite mer om hva du spiser på en dag....


#3

Borghild sa for siden:

Skriv inn hva du spiser på en typisk dag. Da er det lettere å gi deg evt. råd. :)


#4

Olli123 sa for siden:

Kan hende du spiser for mye :( Du kan prøve å spise mer protein, det metter mer ;)

Det kan også hende kroppen er i en liten sjokktilstand hvis du har hatt en karbohydratrik kost før, den er lite trent på å forbrenne fett og setter derfor ned forbruket litt. Føler du deg sliten? Dette vil forresten gå over, det blir bare bedre og bedre jo lenger du holder på


#5

Gerd sa for siden:

Atkins er en ketogen diett, det er ikke fedon.

Så om du blander de to diettene, så kan de t være svaret :ja:

Men, igjen, det kommer an på hva du spiser :)


#6

Vega sa for siden:

Takk for svar!
En typisk dag:

Frokost: En-to skiver solsikkebrød (selvlagd lavkarbooppskrift med solsikkefrø, linfrø,egg,fløte og bakepulver. Ca 3 carbs per "skive") med salami og karbofri majones. Evt. Eggerøre og bacon
Lunsj: Solsikkebrød med salami el salat med egg og kylling
Middag: Pasta carbonara med squash-tagliatelle

Spiser kanskje et egg eller to til kveldsmat hvis jeg er sulten.
Er ikke redd for å bruke smør og fløte og ost i maten.

Når det kommer til hvilken diett jeg følger, så har jeg valgt å samle lavkarbooppskrifter herfra og holde meg til dem, fordi jeg vet jeg begynner å obsesse dersom jeg må følge et rigid opplegg. Men etter hva jeg har lest ligner det mest på Atkins,med noen Fedoninnslag.


#7

Vega sa for siden:

-Ja, jeg var glad i karbohydrater før, spesielt gjærbakst og pasta....Dette er nå mat jeg selvsagt unngår. (Med noe tungt hjerte ;) )


#8

Areola sa for siden:

Maten er ikke ekstrem ille, selv om mange reagerer med å ikke gå ned av brød-erstatninger.

Hvor mye veier du?


#9

Greddy sa for siden:

hmmm...
Spiser du pasta hverdag? Jeg reagere litt på den...
Og dessverre kan du egentlig ikke blande to ting med hverandre, Atkins fase 1 er mer ketogent diet hvor fett er storparten av kostholdet og må ikke blandes med Lindberg, der det er satt mer fokus på GI, trege karbohydrater og mindre fett.

Blander du en del karbs med mer fett, ja... da legger du på deg.

Edit: du blir mer mett på fett, enn proteiner.


#10

Vega sa for siden:

Nei, nei, jeg spiste pasta ofte før, nå holder jeg meg helt unna pasta! :)

OK, da skal jeg lese meg opp og holde meg til en type diett. Jeg unngår å spise så mye karbohydrater som lar seg gjøre,og jeg oppsøker ikke mat som har et høyt innhold av det heller. Prøver å holde meg til 20gram daglig.


#11

Vega sa for siden:

Må rette på meg selv her: Jeg prøver å følge noe mellom KEtolysekuren og Atkins-IKKE Atkins og Lindberg! Mange navn å forholde seg til her...:)


#12

Vega sa for siden:

Jeg veide 78 kg da jeg veide meg sist.


#13

Megvel sa for siden:

Det er jo litt annerledes. Prøv å følge induksjonsreglene i ei uke eller to. Drikk nok vann, ta magnesiumen din. Om du har vært på lavkalori før så må du virkelig kjøre på med nok mat og fett (aktivt legg til fett!) for å få systemet i gang. Fett:protein:karbo fordeling kan du forsøke rundt 75:20:5. Prosent kalorier altså. Diett.no lar deg legge inn meny og regne ut. I Atkins induksjon ligger man gjerne på 2500kcal per dag. Mer for menn.

#14

Vega sa for siden:

Supert! Skal forsøke en stund med induksjon og se om det får fart på ting! :)
Er ikke redd for fett, så er ikke der problemet ligger ;)


#15

Kitt sa for siden:

Pasta carbonara med squash- tagliatelle er ikke pasta,(om det var det du trodde, da) men strimler av grønnsaken squash!;)


#16

Greddy sa for siden:

a ha, jeg googlet på pasta carbonara og fant ut at det var 75gram i de :p
Da har jeg vel lært det.


#17

Vega sa for siden:

Hehe, jeg lager carbonara med eggeplommer, bacon og fløte, evt ost. Pasta bytter jeg ut med squash jeg har strimlet opp med ostehøvel. Veldig godt! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.