Jeg er relativt ny på lavkarbo, og er på en mellomting mellom Atkins og Lindberg.
Jeg har kuttet ut alt jeg kan av karbohydrater (mellom 20-30gram per dag), leser på pakningene og velger fett isteden. Men etter to uker har det fortsatt ikke skjedd noe! (Annet enn at jeg har viljestyrke jeg ikke trodde fantes i meg)
Greit at jeg er utålmodig, men kanskje jeg ikke gjør det riktig?? Burde ikke midjemålet begynne å minske nå/vekta gå ned? :(
Er det noe jeg bør forandre på?
ALLE TIPS MOTTAS MED STOR TAKK!
Kan hende du spiser for mye :( Du kan prøve å spise mer protein, det metter mer ;)
Det kan også hende kroppen er i en liten sjokktilstand hvis du har hatt en karbohydratrik kost før, den er lite trent på å forbrenne fett og setter derfor ned forbruket litt. Føler du deg sliten? Dette vil forresten gå over, det blir bare bedre og bedre jo lenger du holder på
Frokost: En-to skiver solsikkebrød (selvlagd lavkarbooppskrift med solsikkefrø, linfrø,egg,fløte og bakepulver. Ca 3 carbs per "skive") med salami og karbofri majones. Evt. Eggerøre og bacon
Lunsj: Solsikkebrød med salami el salat med egg og kylling
Middag: Pasta carbonara med squash-tagliatelle
Spiser kanskje et egg eller to til kveldsmat hvis jeg er sulten.
Er ikke redd for å bruke smør og fløte og ost i maten.
Når det kommer til hvilken diett jeg følger, så har jeg valgt å samle lavkarbooppskrifter herfra og holde meg til dem, fordi jeg vet jeg begynner å obsesse dersom jeg må følge et rigid opplegg. Men etter hva jeg har lest ligner det mest på Atkins,med noen Fedoninnslag.
hmmm...
Spiser du pasta hverdag? Jeg reagere litt på den...
Og dessverre kan du egentlig ikke blande to ting med hverandre, Atkins fase 1 er mer ketogent diet hvor fett er storparten av kostholdet og må ikke blandes med Lindberg, der det er satt mer fokus på GI, trege karbohydrater og mindre fett.
Blander du en del karbs med mer fett, ja... da legger du på deg.
Nei, nei, jeg spiste pasta ofte før, nå holder jeg meg helt unna pasta! :)
OK, da skal jeg lese meg opp og holde meg til en type diett. Jeg unngår å spise så mye karbohydrater som lar seg gjøre,og jeg oppsøker ikke mat som har et høyt innhold av det heller. Prøver å holde meg til 20gram daglig.
Det er jo litt annerledes. Prøv å følge induksjonsreglene i ei uke eller to. Drikk nok vann, ta magnesiumen din. Om du har vært på lavkalori før så må du virkelig kjøre på med nok mat og fett (aktivt legg til fett!) for å få systemet i gang. Fett:protein:karbo fordeling kan du forsøke rundt 75:20:5. Prosent kalorier altså. Diett.no lar deg legge inn meny og regne ut. I Atkins induksjon ligger man gjerne på 2500kcal per dag. Mer for menn.
Hehe, jeg lager carbonara med eggeplommer, bacon og fløte, evt ost. Pasta bytter jeg ut med squash jeg har strimlet opp med ostehøvel. Veldig godt! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.