Har 5 bokser med kokosmelk stående, og har kjempelyst på indisk mat i morgen. Kjenner noen til en ketolysevennlig oppskrift på dette? :o Har kylling, nesten alt man 'trenger' av krydder (til indisk) og denne kokosmelken da. Som bare inneholder 2 kh per 100, noe som jo var veldig gledelig :D
Jeg laget en litt midre porsjon enn oppskriften og det holdt til oss. Neste gang skal jeg lage en stor porsjon og ha til /frokostlunsj noen dager også!:sikle:
[CENTER][CENTER]Indisk kylling tandoori[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][b][/b][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]6 stk. kyllinglår naturell , evt. hel kylling delt i serveringsstykker[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][b][/b][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Marinade:[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 dl tjukk kokoskrem[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 båt hvitløk[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ss finhakket frisk ingefær[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ts pepper[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ss chilipulver[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ts garam masala[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ss olje[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]saften av ½ stk. sitron[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER](2 ss knuste cashewnøtter)[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ts gurkemeie[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ts malt koriander[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Fjern skinnet fra kyllingen og skjær dype snitt i kjøttet.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Bland alle ingrediensene til marinaden i en plastpose og legg i kyllingbitene.
La kjøttet ligge kjølig natten over.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Legg kjøttet i en ildfast form og stek midt i stekeovnen ved 220 °C i ca. 30 minutter til kjøttet er gjennomstekt[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]Jeg dropper alltid nøttene ;)
[/CENTER][/CENTER]
Her er mitt bidrag, denne er kjempegod, rask og enkel å lage.
En knoll ingefær, skrelles og rives.
To hvitløk uten fedd, hakkes.
1/2 ts malt nellik
1/2 ts kardemomme
1 ts koriander
1 ts gurkemeie
2 ss kokosmasse
En yoghurt naturell (ca 2 dl)
Alt blandes.
700 g kyllingfilet deles i biter og blandes med marinaden og la stå i en time.
Hakk en stor løk og en del sopp og stek dette sammen.
Ha i en gryte sammen med en boks hakka tomater.
Stek kyllingen kjapt og ha den i gryta. La gryta putre i 20 minutter. Ha i en boks med kokosnøttmelk mot slutten av koketiden.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.