< Tilbake til oversikten

Lettvinn bearnaise-saus?

#1

marjusen sa for siden:

Heisann

I dag blir det koteletter, soppstuing og bernesaus.

Sendte fruen på butikken i dag for å kjøpe inn til sausen, og der hadde dem alt utenom estragon. Er det slik at jeg absolutt må ha det for at sausen skal bli god? Har mest lyst på berne i stede for hollander;) hehe.

Er den sausen med bernesaus essens som er på forumet her.

Marius


#2

Photobscura sa for siden:

Retta på tittelen, jeg ;).
For at du skal få bearnaise-smaken så bør du ha estragon, ja, og helst også hvitvinseddik. men hollainaise-saus er jo også godt, bare bytt ut estragon med gressløk og hvitvinseddik med sitron og vann.


#3

marjusen sa for siden:

Okej, nå trenger jeg sikkert nødhjelp.

Jeg kjøpte eple eddik i stede for hvitvins eddik?? Går det??

Også hadde dem ikke fersk estragon noe sted, så kjøpte estragon på krydder flaske. Sikkert tørka. Funker det??

Hehe, håper det blir berne på meg i dag altså;)



#5

Yonah sa for siden:

De hadde ikke bearnaise-esens da? Jeg ser den i flere og flere butikke nå. Det viktigste er noe surt, så eplesidereddik funker nok. Jeg bruker bare essensen, en kork eller to i 1-2eggplommer, piser sammen, skjærer opp 100g smør i små terninger, setter kjelen på lav varme og rører hele tiden, har i en og en terning, en ny terning hver gang den forrige har smeltet, visper med ballongvisp hele tiden. Når alt smøret er i skal den kun vispes til sausen tykner. Så har jeg i litt tøket estragon.


#6

marjusen sa for siden:

Joda, har kjøpt slik essens.. Så var det bare ei oppå her som skrev jeg burde ha en eddikk også. Men da funker det sikkert med slik berne essens, tørka estragon og eplecider eddik da?

For å si det på en anna måte, blir dette en god bernesaus tror dere:

Smør, fløte, eggeplomme, berneessens, tørka estragon, kruspersille og eplecider eddik?

Marius


#7

Yonah sa for siden:

Den essensen smaker veldig eddik, så med mindre du er veldig glad i eddik, så skjønner jeg ikke vitsen med å ha eddik i tillegg. Det er vel i såfall om du ikke har essens og bare har eddik og estragon.


#8

Photobscura sa for siden:

Hun oppå her (les: meg) mener du burde ha hvitvinsedikk fordi det er det som originalt brukes. Har du bearnaisessens så funker det også :). I oppskrifta til Gerd er det sitron, det funker også helt supert! Mange veier til Rom! Hovedsaken er at du får til en smak du selv liker :).


#9

marjusen sa for siden:

Aaah, konge. Da dropper jeg edikken og bruker den essensen jeg da:D

Da blir det bernesaus tenker jeg;) heheh

Takk for hjelpa:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.