< Tilbake til oversikten

Høstlam i dill med sprøstekt sopp

#1

marjusen sa for siden:

Hentet fra God morgen norge, ser heeelt nydelig ut. NAM NAM:
www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/lam-i-dill-1967496.html

700-800 g lammekjøtt uten ben
smør til bruning
1,5 ts salt
1/4 ts pepper
2 dl kraft/vann
2-3 dl seterrømme
2-3 ss fungi, sorte dråper (soyasaus) (Denne er jeg usikker på om vi kan bruke, men kanskje noen vet om noe annet her???)
rikelig med frisk eller tørket dill, evt. litt JBK rørt ut i litt kaldt vann til jevning
ca. 1,5 l skogssopp/kantareller
smør til steking
salt, pepper, frisk timian

Slik gjør du:

Skjær kjøtt i terninger eller serveringsbiter og brun i smør i varm panne. Legg over i gryte, kok ut pannen med litt av vannet.
Tilsett salt, pepper og resten av vannet og kok opp. La retten trekke i 30-45 min til kjøttet er mørt.
Når det gjenstår 5-6 min av trekketiden, tilsett rømme. Om nødvendig kan sausen jevnes med litt JBK rørt ut i litt kaldt vann.
Tilsett rikelig med finhakket dill. Smak til med salt og pepper.
Server med blomkål, asparges bønner eller brokkoli og rikelig med stekt sopp .

Stekt sopp:
Rens og del/riv sopp i mindre biter.
Legg soppen i tørr panne stekt til soppen er tørr, tilsett smør og stek til soppen er gylden.
Smak til med salt, pepper og frisk timian.

Jeg har ikke prøvd denne enda, men det skal jeg!!!!


#2

Iset sa for siden:

Jeg sitter og ser på det nå, det ser utrolig digg ut! Hehe, da jeg leste overskriften din tenkte jeg HAH, for et sammentreff. :p

I dag skal vi ha lammefrikassé, det er det lenge siden jeg har laget.


#3

Lill-B sa for siden:

:heia:Åååå tusen takk for å legge oppskriften her. Jeg satt og så jeg også - og fant kjapt ut at dette er "etanes" for oss også :sikle:


#4

Lindine sa for siden:

Heisan!Lammegryten høres knallgod ut!Men....lurer litt på hva JBK er for no`....?:confused:


#5

pernille sa for siden:

Får vann i munnen :) Må ut og handle :)


#6

Rin sa for siden:

Johannesbrødkjernemel - fås kjøpt på de fleste helsekostforretninger :)



#8

Lindine sa for siden:

Tusen takk for svaret,nå er jeg litt klokere!


#9

MarensLille... sa for siden:

Hohoho, dette var såååååååå snadder!!! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.