Må vel kunne gå an å lage noko "sosakjøt"-aktig? Eller ein versjon av det ein kallar stoofvlees på nederlandsk (noko slik som "stua kjøt").
Fres/brun kjøtet i smør,sett til side og steik løk i smør. 1kg kjøt, bruk 2 store løkar. Tilsett nok vatn til å dekke kjøt/løk. Ha gjerne i litt buljong. La det småkoke og kose seg på svak varme minst eit par timar. Løken kokar ut i buljongen og lagar god saus. Kan etast med brekkbønner, rosenkål, kva som helst. Salt og pepre etter smak. Kanskje litt kvitløk?
Stoofvlees blir vanlegvis laga med storfekjøt eller hest, men eg vil tru det fungerer med lam også.
Jeg elsker lammekjøtt, og fant fårikålkjøtt som ikke var så klumpete for litt siden, men mere som kotelettstykker. Steker de i panna, med stekte grønnsaker eller salat til. Kjempegost det.....men krever nok litt kvalitet på lammekjøttet.
Jeg synes det blir kjempegod smak både på lammekjøttet og kraften hvis jeg koker det sammen med noen oppkuttede neper.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.